Bijgewerkt: 30 juni 2022

Praktisch verkeersexamen voor Amstelveense scholieren

Nieuws -> Informatief

Bron: VVN afdeling Amstelveen-Amstelland
11-04-2011

Veilig Verkeer Nederland afdeling Amstelveen-Amstelland organiseert in samenwerking met een groot aantal Amstelveense basisscholen ook dit jaar weer het praktisch verkeersexamen. Leerlingen van groep 7 en 8 van de deelnemende scholen zullen op 19 en 21 april 2011 op de fiets een route afleggen van ca. 7 km en worden beoordeeld op de naleving van diverse verkeersregels.

verkeersexamen Amstelveen
(Foto VVN - 2010)

Praktisch verkeersexamen voor basisscholen


Op 19 april leggen leerlingen van de scholen in Amstelveen Noord de route af die start en eindigt bij de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan. Het examenparcours bevindt zich in de directe omgeving van de Kruiskerk. Het verkeersexamen start om 9.00 uur en eindigt om ca. 15.00 uur.

Op 21 april starten de leerlingen van de scholen in Amstelveen Zuid het examen op de Asserring (nabij de haringkraam). Het eindpunt is het Westwijkplein. Ook hier is het parcours in de directe omgeving. Dit examen start om 9.00 uur en eindigt om ca. 15.30 uur.

De scholieren hebben op hun school verkeerslessen gevolgd en het theoretische verkeersexamen afgelegd. Degenen die het examen hebben gehaald doen mee met het praktische verkeersexamen op 19 en 21 april.

Bij de start van het praktisch verkeersexamen wordt de fiets gecontroleerd op wettelijk verkeerseisen, zoals verlichting, remmen en zadelhoogte. Vrijwilligers van de scholen en VVN controleren de jeugdige fietsers tijdens het examen op verkeersgedrag, regels, inzicht en veiligheid.

De leerlingen krijgen bij goed gevolg een diploma en de school maakt kans op een wisselbeker, beschikbaar gesteld door de gemeente Amstelveen. In Nederland is de laatste jaren een daling te zien van verkeersslachtoffers, maar onder die slachtoffers zijn nog steeds veel (fietsende) kinderen. Educatie, mediacampagnes en fysieke maatregelen kunnen gevaarlijke situaties voorkomen.

VVN afdeling Amstelveen-Amstelland ziet het als zijn taak kinderen bewust te maken van de risico’s in het verkeer en zet zich al jaren in om zoveel mogelijk kinderen al vroeg met de verkeersregels te laten kennismaken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.