Bijgewerkt: 23 juni 2024

Praktische Verkeersexamen in Amstelveen 2024

Nieuws -> Informatief

Bron: VVN Amstelveen
24-05-2024

Rondje om de kerk….Bijna 700 leerlingen van Amstelveense scholen doen dat weer tijdens het praktische verkeersexamen. Al jarenlang is de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan het startpunt en eindpunt van de route die de kinderen ook dit jaar weer fietsen.

Op 3 en 4 juni 2024 ’s-ochtends staan ze klaar bij de Kruiskerk. Ze gaan een route fietsen waarin ze te maken krijgen met allerlei verkeerssituaties. De theorie hebben ze al eerder tijdens de verkeerslessen op school gedaan. Wethouder Herbert Raat doet maandagochtend de start.Dit jaar doen 14 van de 26 basisscholen mee met het verkeersexamen. Dat is iets meer dan 50%.  De lokale afdeling Veilig Verkeer Nederland heeft, samen met de gemeente Amstelveen, vorig jaar alle scholen nog eens opgeroepen om ook deel te nemen, echter zonder veel succes. “Misschien moeten we komend jaar maar eens bezoekjes aan de scholen brengen om ze over te halen ook mee te doen. Het is zo belangrijk voor kinderen want vooral op de fiets zijn ze kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. De verkeersexamens helpen mee om die kwetsbaarheid te verminderen”- aldus Ben Westendorp, voorzitter van VVN, afdeling Amstelveen.

Dit jaar zijn de scholen en leerlingen er nog eens op gewezen dat meedoen met fatbikes is uitgesloten. Omdat de fatbikes makkelijk een hoge snelheid kan bereiken, is dat een verhoogd risico op een gevaarlijke situatie voor de kinderen en omgeving. Naast de gewone fiets mag je ook meedoen met een reguliere bike. Tenminste als de school het daarmee eens is en alleen in de laagste trapondersteuning.

Op het kaartje is de fietsroute van de leerlingen aangegeven. Tijdens de examens wordt er gecontroleerd door ouders van de verschillende deelnemende scholen. De leerlingen mogen natuurlijk al eerder de route oefenen! Het verkeersexamen wordt georganiseerd door Verkeer & Meer, onderdeel van de Vervoerregio Amsterdam. Samen met gemeenten, scholen en anderen werken zij aan het vergroten van de verkeersveiligheid in de regio. Veilig Verkeer Nederland is de uitvoerder van de praktische verkeersexamens.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.