Bijgewerkt: 25 juni 2022

Praktische verkeersexamen 2022 voor basisschoolleerlingen in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Veilig Verkeer Nederland Amstelveen
18-05-2022

Het is weer klaar, dat praktisch verkeersexamen. Op 16 en 17 mei 2022 werd in Amstelveen het jaarlijkse praktische verkeersexamen voor leerlingen van de basisscholen georganiseerd. Liefst 12 scholen deden mee.

De organisatie was in handen van Veilig Verkeer Nederland. Coördinator Puck en collega Ties hadden de zaak georganiseerd en werden maandagochtend en dinsdagochtend ondersteund door de lokale VVN vrijwilligers Ben, Nico en Rolf. En zoals gebruikelijk waren er ook weer moeders en vaders die controles uitvoerden op onder meer richting aangeven, goed links en rechts kijken. Een fantastische inzet van iedereen om de examens vlot te laten verlopen en de kinderen een goed gevoel te geven tijdens de examens.

Foto Amstelveen
(Foto VVN-Amstelveen - 2022)

Ben Westendorp, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen met een collega tijdens het praktische verkeersexamen voor basisschoolleerlingen op 16 mei 2022


Ben Westendorp, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen: 'Volgens mij ging het erg goed. Bijna 600 kinderen hebben meegedaan. Sommigen waren een beetje nerveus, logisch, maar ze hebben allemaal heel serieus hun uiterste best gedaan, een groot compliment daarvoor. Een compliment ook voor de scholen en de leerkrachten die zich zo hebben ingezet, om de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten. En niet te vergeten de prima organisatie door VVN.'

Wat wel weer opviel, is dat er eigenlijk zo weinig belangstelling is voor die  verkeersexamens. Misschien moet VVN meer doen aan promotie en bekendmaking. Mogelijk trekt dat wat meer aandacht. Westendorp: 'Inderdaad, het lijkt mij prachtig er een echt  feestelijke dag van te maken voor kinderen, niet alleen stress van het examen maar ook plezier van aanmoedigende toeschouwers. We gaan er zeker mee aan de slag.' Verder heeft Westendorp gemerkt dat de belangstelling van de gemeente voor de verkeersexamens tanende is: 'Dit jaar was er geen enkele vertegenwoordiging van de zijde van de gemeente aanwezig, bijvoorbeeld bij de start van de examens. Jammer, ik begrijp dat een verkeersschouw op de Beneluxbaan maandagochtend voor de wethouder belangrijk was. Maar het leren kinderen hun weg te vinden in het steeds drukker wordende verkeer, lijkt me eigenlijk minstens zo belangrijk.' Eind van de week krijgen de scholen de uitslag binnen, een spannend moment voor de leerlingen, wel of niet geslaagd. Hopelijk allemaal!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.