Bijgewerkt: 5 december 2022

Première van het documentaire 'Echte Helden uit de Oost' in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
16-08-2019

De Stichting 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost nodigt allen van harte uit om op zaterdag 31 augustus 2019 stil te staan bij het einde van de 2de Wereldoorlog in Zuidoost Azië in augustus 1945. Het programma is van 15.00-17.30 uur in OSCAM in het CEC gebouw op de Bijlmerdreef.

Voor deze gelegenheid zullen er fragmenten uit de documentaire 'Echte Helden uit de Oost' worden vertoond. Deze educatieve documentaire is gemaakt rondom de portretten-tentoonstelling Echte Helden, verzetshelden uit alle hoeken van ons voormalig koninkrijk, die ten tijde van de 2de wereldoorlog in Nederland verbleven.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost - 2019)

Flyer van het documentaire 'Echte Helden uit de Oost'


In de documentaire komen nakomelingen van verzetshelden aan het woord. Een bijdrage om tot meer ‘inclusief’ herdenken te komen en van onze gezamenlijke geschiedenis te leren. Er wordt ingegaan op de motivatie van deze helden om aan het Nederlandse verzet deel te nemen en hun deelname aan de Perhimpunan Indonesia (PI). En wat dat doet met hun nakomelingen. Na de film, komen onder leiding van historicus Dr. Klaas Stutje, Iwan Faiman, Murjani Kusumobroto, Ernst Jansz, Winka Djojoadhiningrat aan het woord. Hun vaders streden in het verzet. Het programma wordt afgesloten met een gesprek tussen de zaal en de hierboven genoemde leden van het panel. Locatie: OSCAM, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam (t.o. metrostation Ganzenhoef). Het programma is gratis, maar in verband met de catering wordt u wel verzocht zich voor 25 augustus 2019 aan te melden via het e-mail adres: 31augzuidoost@gmail.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.