Bijgewerkt: 8 december 2021

Premies autoverzekeringen zijn in 1 jaar 10 procent gestegen

Nieuws -> Informatief

Bron: Independer
15-06-2009

Na een jarenlange premiedaling zijn de premies voor autoverzekeringen al een tijdje fors aan het stijgen. De premies lagen in mei 2009 gemiddeld 10% hoger dan in mei 2008. Independer.nl houdt sinds augustus 2006 een premie-index bij voor autoverzekeringen. Vorig jaar mei stond de premie-index op 69.

Auto's Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het primaire doel van een autoverzekering is, om bescherming te bieden tegen verliezen als gevolg van verkeersongevallen en tegen de verplichting die zou kunnen ontstaan bij een ongeval.( Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen)


Ten opzichte van augustus 2006, toen de index op 100 werd gesteld, betekende dat een daling van de verzekeringspremies met maar liefst 31%. Na mei 2008, het dieptepunt van de premiedalingen, leken de premies zich te stabiliseren. Maar sinds begin 2009 zijn ze weer flink aan het stijgen. De index stond in mei op 76.

Volgens het Centrum voor Verzekeringstatistiek (CVS) lag de gemiddelde premie in het vierde kwartaal 2008 op 439 euro. Op basis van de Independer premie-index lag de gemiddelde premie in mei 2009 op 461 euro.

Al zeven autoverzekeraars hebben dit jaar hun premies verhoogd. London Verzekeringen deed dit als eerste en al snel volgden de anderen: Noordhollandsche van 1816, Klaverblad, Unigarant, ASR (Fortis), Reaal en als laatste nu ook Avero. Reden voor de premieverhogingen zijn de toegenomen schadelast en het feit, dat door de kredietcrisis verzekeraars zich meer op marge en winst en minder op groei van het marktaandeel richten.

De gemiddelde premie bij Independer.nl. bedroeg in mei 356 euro. Mensen die dus al een jaar bij dezelfde verzekeraar zitten, kunnen nog altijd ruim 100 euro besparen. Tot een jaar terug daalden de premies. Voor mensen die al langer niet zijn geswitched van verzekering ligt de mogelijke besparing daarom nog veel hoger.

Independer?

Independer.nl bestaat sinds 1999 en is met meer dan 100.000 klanten inmiddels de grootste online adviseur van Nederland. Met onafhankelijk advies en marktbrede productvergelijkingen op het gebied van financiën en gezondheidszorg helpen ze bewuste consumenten zelf te kiezen. Independer.nl streeft naar meer transparantie door onderzoek naar voorwaarden, prijsontwikkeling, klanttevredenheid en dienstverlening.

Check it out: Op zoek naar een autoverzekering?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.