Bijgewerkt: 3 december 2023

Presentatie en proeverij koken met kleur bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
12-11-2018

In het kader van de Kookboekenweek komt journaliste, kookboekenschrijfster en receptontwikkelaar Joke Boon op zaterdag 17 november 2018 naar Libris Venstra. Haar kookboek 'Koken met kleur!' kwam dit voorjaar uit en is heel goed ontvangen. Voor haar bezoek aan Libris Venstra in maart was heel veel belangstelling. Opnieuw zal Joke vertellen over haar gerechten en belangstellenden door middel van een proeverij kennis laten maken met de recepten uit dit kookboek.

Foto Amstelveen
(Foto Simone van den Berg/Fresh Food Photo's - 2017)

Journaliste, kookboekenschrijfster en receptontwikkelaar Joke Boon


Over gezond eten zijn tegenwoordig zoveel verschillende theorieën dat niemand door de bomen het bos nog ziet. Dat je door natuurlijk kleurig te eten bijna vanzelf alle voedingstoffen binnenkrijgt, is nauwelijks bekend. Joke Boon is al jaren geïnteresseerd in wat kleur met de gezondheid doet. Kleur en lekker eten horen wat haar betreft bij elkaar. Kleur roept niet alleen sterke emoties op, de kleur van een voedingsmiddel houdt ook verband met de voedingstoffen die het bevat. Zo bevatten rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen.

Met de 100 recepten uit Koken met kleur! van Joke Boon wordt kleurrijk en gezond eten een waar feest. Daarnaast sluit het boek perfect aan bij de campagne Ga voor Kleur! van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. In het boek vind je niet alleen informatie over kleurrijk eten maar ook recepten voor gerechten in alle kleuren van de regenboog. De 100 gerechten zijn eenvoudig, origineel, maakbaar, perfect voor grauwe dagen en natuurlijk uitermate geschikt voor de feestdagen. Joke Boon maakte meerdere boeken waaronder het succesvolle kookboek Bonen! dat verkozen werd tot het meest duurzame kookboek van 2016. Datum: zaterdag 17 november. Tijd: van 14.00 – 16.00 uur. Locatie: Libris Venstra Stadsplein 102A, 1181 ZM Amstelveen. Vrije toegang. Aanmelden: niet verplicht, maar wel praktisch. Stuur een e-mailtje naar info@venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.