Bijgewerkt: 5 maart 2024

Presentatie over stress en koffie met Emmy de Looy in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
17-01-2019

Netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden in de bibliotheek. De Bibliotheek Amstelland organiseert op donderdagochtend 31 januari 2019 een nieuwe netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Gastsprekers zijn life-coaches Yolanda Janssen en Esther Saelman. Zij geven een presentatie over stress bij werkzoekenden. De zoektocht naar een nieuwe baan kan eenzaam en moeilijk zijn. Dan is het fijn om even op adem te komen en ervaringen en tips uit te wisselen. De Bibliotheek Amstelland organiseert hiervoor netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Een mooie gelegenheid om te netwerken en in beweging te blijven op de arbeidsmarkt.

Er zijn diverse situaties die stress kunnen opleveren, wanneer je op zoek bent naar werk. Denk hierbij aan: een sollicitatiegesprek; jezelf presenteren, omgaan met afwijzing, het contact met het UWV, je familie en vrienden die herhaaldelijk vragen of je al een baan hebt. Zo heb je zelf vast nog wel meer voorbeelden. Sta jij weleens stil bij hoe jij omgaat met dergelijke situaties?

In de interactieve presentatie van lifecoaches Yolanda Janssen & Ester Saelman word je meegenomen in de gedachtewereld van de werkzoekende en de invloed die je zelf op je gedachten kunt uitoefenen. Kortom, aan de slag met de kracht van de gedachte. Een boeiende presentatie en de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen die jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De Walk&Talk bijeenkomsten vinden iedere laatste donderdag van de maand plaats van 10:30 tot 12:30 in de bibliotheek aan het Stadsplein. Telkens met een ander onderwerp en andere sprekers. Donderdag 31 januari 2019, van 10.30 tot 12.30, Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via Anton Furnée, a.furnee@debibliotheekamstelland.nlKoffie met… Emmy de Looy (KBO) over bezield leven

Iedere eerste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek Amstelland samen met Participe Amstelland Koffie met… , een koffieochtend in de bibliotheek. Mensen schuiven aan voor een lekker kopje koffie in de Bibliotheek aan het Stadsplein. Met een goed gesprek over activiteiten en voorzieningen bij u in de buurt.

Dit keer komt vrijwillig ouderenadviseur en cliëntondersteuner bij de Katholieke Bond voor Ouderen Emmy de Looy met u levensverhalen delen. In haar werk ondersteunt zij ouderen zodat zij langer zelfredzaam kunnen blijven met een goede kwaliteit van leven. Daarbij zijn sociale netwerken steeds belangrijker. Zij gaat met u in gesprek hoe wij zin aan het leven kunnen geven. Waar we de kracht vandaan halen om de dag in te gaan en als het aan kracht ontbreekt, hoe dan de dag er uit ziet. Kan iedereen een bezield leven creëren en wat hebben we daarvoor nodig?

Emmy de Looy nodigt u uit om deze verhalen met elkaar te delen. Niet om oplossingen te geven, wel om van elkaar te horen welke waarde zingeving in uw leven heeft.

Schuift u aan? Wij zorgen voor koffie en thee. Heeft u tips voor een onderwerp of een gast of wilt u zelf komen vertellen over een leuk of inspirerend initiatief voor stadgenoten? Neem dan even contact op met Anton Furnée,  a.furnee@debibliotheekamstelland.nl  020-6414126. Donderdag 7 februari 2019 van 10:30 tot 12:00 in Bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Toegang en koffie zijn gratis. Aanmelden hoeft niet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.