Bijgewerkt: 17 januari 2022

Prestaties voortgezet onderwijs gemiddeld

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-12-2005

De Amstelveense scholen voor voortgezet onderwijs presteerden vorig jaar gemiddeld. Een enkele keer is de kwalificatie goed.

Dat blijkt uit het schoolprestatieonderzoek van het dagblad Trouw. De beoordeling voor de Panta Rhei (vmbo) als gemiddeld, terwijl het rendement (onderen bovenbouw en examencijfer) vorig jaar ten opzichte van 2003 duidelijk toenam. Het gemiddelde examencijfer is 6,3.

Het Hermann Wesselink College wordt op de drie onderwijsstromingen gemiddeld beoordeeld. Het gemiddelde examencijfer was 6,3 (vmbo), 6,2 (havo) en 6,5 (vwo). Met name op het vwo van het HWC is het totaal rendement vorig jaar duidelijk verbeterd.

Het Keizer Karel College presteert met de havo gemiddeld (gemiddeld examencijfer 6,4) en op het vwo goed (cijfer 6,8) Het totaal rendement wordt over 2003 én 2004 zelfs als zeer goed gekwalificeerd.

Het Amstelveen College krijgt op geen van de drie onderwij sstromingen een beoordeling. Dat komt omdat een van de factoren waarop is beoordeeld, ontbreekt. Het gemiddelde examencijfer was 6,3 (vmbo), 5,8 (havo) en 6,2 (vwo).

De landelijke eindexamencijfer gemiddelden zijn voor vmbo 6,8, voor havo 6,3 en voor vwo 6,5.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.