Bijgewerkt: 22 februari 2024

Preventie is de sleutel tot een veilig huis

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
16-09-2010

Interpolis opent preventiewinkels in het land

Preventie is een gemakkelijke en eenvoudige manier om schade te voorkomen en beperken. Dat wordt duidelijk gemaakt in de Preventiewinkels. Deze zijn ingericht als een huis, om consumenten bewust te maken van de risico’s, die zich in en om het huis bevinden.

In de Preventiewinkel vind je ook glasheldere oplossingen om deze risico’s te voorkomen, of beperken, in de vorm van preventieadvies en –producten. Zo vind je in de keuken een blusdeken en brandblusser, omdat brand vaak in de keuken ontstaat. In de woonkamer is een standbykiller een van de preventievoorbeelden en in de badkamer wordt, onder andere, gedemonstreerd hoe een lekbak waterschade kan terugdringen.

Brandweer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

Brandweerkazerne aan de Oranjebaan in Amstelveen


Brandweer

In maart van 2010 liet de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) weten het aantal branden, slachtoffers en doden van brand te willen verminderen. Dat is alleen mogelijk door méér in te zetten op het voorkomen van branden! En voorkomen kan alleen, als burgers en bedrijven bereid zijn maatregelen te nemen om brand te voorkomen.

De brandweer veroorzaakt de brand niet, ontdekt de brand niet en meldt de brand niet. Hier hebben de burger en het bedrijf de touwtjes in handen. Met de massamediale campagne rondom preventie, komt Interpolis deels tegemoet aan deze wens.

Brandweer Amsterdam-Amstelland laat weten, blij verrast te zijn over de steun uit onverwachte hoek. Bijval in onze strijd in het voorkomen van brandschades verwacht je niet snel van een verzekeraar. Maar we zijn verheugd, dat we zijn gehoord.

Preventiewinkels

Behalve in Amsterdam, opende Interpolis op 14 september 2010 ook in Rotterdam (Lijnbaan 98), Amstelveen (Binnenhof 37) en Groningen (Guldenstraat 30) een tijdelijke preventiewinkel, om het nut en de noodzaak van preventie duidelijk te maken aan het grote publiek.

De winkels blijven drie weken geopend en er zullen verschillende acties rondom plaatsvinden. Naast de vier tijdelijke winkels is er een online Preventiewinkel, die 24/7 open is op www.interpolispreventiewinkel.nl . Vanaf oktober is de mobiele preventiewinkel beschikbaar, die door heel Nederland rijdt.

Preventie loont

In de toekomst wil Interpolis de voordelen van preventie statistisch aantonen. Daarom registreren we sinds april 2010 of iemand preventiemaatregelen heeft getroffen, zodra iemand een schade meldt. Een unicum. Voor zover wij weten wordt dit nog nergens ter wereld geregistreerd.

Het verzamelen van deze cijfers helpt ons om aan de buitenwereld duidelijk te maken, dat preventie loont. Want uit een recent onderzoek van Interpolis blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders het nut van voorkomen en beperken van schades niet ziet.

Over Interpolis en preventie

Ruim tien jaar geleden was ‘glashelder’, in de zin van duidelijke voorwaarden en begrijpelijke verzekeringen, vernieuwend in de verzekeringsbranche. Later breidde Interpolis haar aanbod uit met ‘de mannetjes van Interpolis’, die concrete hulp bieden bij schade.

Twee jaar geleden riepen we Nederland op om alleen te verzekeren wat er echt toe doet, met de Verzekeringscheck als glashelder hulpmiddel. Nu gaat Interpolis nog een stap verder door te zeggen dat verzekeren niet de enige oplossing is. Dat preventie loont. Niet alleen omdat dit de schadelast reduceert, maar vooral omdat het klanten helpt emotionele schade te voorkomen en beperken. Iets wat verzekeringsproducten of ‘de mannetjes van Interpolis’ niet kunnen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.