Bijgewerkt: 2 december 2023

Prijsvraag Nederland Vertaalt 2013

Nieuws -> Taal

Bron: Taalpost
14-12-2012

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert voor het 3de achtereenvolgende jaar de manifestatie Nederland Vertaalt, om meer aandacht te vragen voor het grote belang van goed vertalen. Een onderdeel van Nederland Vertaalt is een vertaalwedstrijd, die wordt georganiseerd in samenwerking met NRC Handelsblad.

 De wedstrijdopgaven (songteksten van Bruce Springsteen en Johnny Hallyday, een gedicht van Gerrit Komrij, een prozafragment van Heinrich Heine en twee Kroatische gedichten) zijn te vinden op www.nederlandvertaalt.nl/wedstrijd . De inzendtermijn loopt tot en met 4 januari 2013.

vertalen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van Google's Translate. De kwaliteit van de machine vertaling wordt steeds beter, maar de menselijke vertalers zijn nog echt nodig


Parallel aan deze wedstrijd is er een scholierenprijsvraag uitgeschreven met twee te vertalen songteksten van Gotye en De Jeugd van Tegenwoordig (zie www.nederlandvertaalt.nl/prijsvraag ). Ook deze prijsvraag loopt tot en met 4 januari.

Op zondag 24 maart 2013 vindt de slotbijeenkomst van Nederland Vertaalt plaats: een vertaalmiddag met workshops, de uitslag van de vertaalwedstrijd en de uitreiking van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2013 aan Reina Dokter. Belangstellenden zijn van harte welkom in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam van 14.00 tot 18.00 uur.

De organisatie stelt 50 entreekaarten voor deze bijeenkomst beschikbaar voor abonnees van Taalpost die deelnemen aan de vertaalwedstrijd. De eerste 50 inzenders die bij hun inzending vermelden dat ze geabonneerd zijn op Taalpost, krijgen een entreekaart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.