Bijgewerkt: 15 juni 2024

Prins Friso (44) is overleden

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst/Koninklijk Huis
12-08-2013

Zijne Majesteit de Koning deelt met groot leedwezen mede, dat vanochtend 12 augustus 2013 Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is overleden op 44-jarige leeftijd.

friso Amstelveen
(Bron Koninklijk Huis - 2013)

Portretfoto van Prins Friso uit februari 2008


Prins Friso is overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd de Prins begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn ("minimal consciousness"), een toestand, waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.

De Koninklijke Familie dankt allen die voor Prins Friso hebben gezorgd zeer hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.