Bijgewerkt: 2 december 2023

Prinsjesdag 2022 start op 20 september

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
20-09-2022

Vandaag is het Prinsjesdag. Dit is de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De Koning spreekt de Troonrede dit jaar uit in de Koninklijke Schouwburg. En voor het eerst in 3 jaar is er weer een rijtoer in de Glazen Koets. De overdracht van het koffertje met de Miljoenennota en Rijksbegroting vindt plaats in het tijdelijke Kamergebouw. Vanochtend vonden de laatste voorbereidingen plaats.

Koning spreekt Troonrede uit in Koninklijke Schouwburg. De Koning spreekt de Troonrede dit jaar uit in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit komt omdat de gebouwen op en rond het Binnenhof gesloten zijn vanwege grootschalige onderhoudswerkzaamheden. De Troonrede start om 13:20 uur.

Foto Amstelveen
(Foto © Ministerie van Financiën/ Valerie Kuypers - 2022)

Het is druk, druk druk in Den Haag...De trappen bij de ingang van het Paleis Noordeinde worden nog met de stofzuiger gereinigd om dinsdagochtend 8 uur

Rijtoer in de Glazen Koets. Om 13.00 uur vertrekken de Koning en het Koninklijk gezelschap vanaf Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg. Voor het eerst rijdt ook de Prinses van Oranje mee met de Glazen Koets. De Koninklijke stoet keert om 14.00 uur terug bij Paleis Noordeinde. Aansluitend verschijnen de Koning, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prins Constantijn en Prinses Laurentien op het balkon. Bekijk het programma van Prinsjesdag 2022.

Overdracht koffertje in de Tweede Kamer. De minister van Financiën overhandigt om 15.00 uur het traditionele koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer. Hierin staan alle plannen voor 2023.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.