Bijgewerkt: 16 juni 2024

Problemen met de RSS-feeds van politie.nl

Nieuws -> Politie

Bron: Politie.nl
05-08-2013

De website politie.nl had vrijdag 2 augustus 2013 te maken met een DDoS-aanval. Na herstel zijn er momenteel echter nog wel problemen met de RSS-feeds vanaf politie.nl. Samen met de hostingpartij wordt gewerkt aan een oplossing. Vrijdagmorgen 2 augustus maakte een DDoS-aanval de website politie.nl tijdelijk onbereikbaar. Om 10:45 uur was de site weer beschikbaar en leek alles hersteld.

RSS-feeds geen updates

Maandagmiddag 5 augustus 2013 bleek echter, dat de afnemers van RSS-feeds geen updates meer ontvingen. Uit eerste onderzoek blijkt, dat ook zij op de zwarte lijst zijn gezet van gebruikers die veelvuldig een pagina oproepen van politie.nl. Daarmee lijkt het gedrag op dat van de DDoS-aanvallers. We werken eraan om dit op korte termijn op te lossen.

rss Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2013)

RSS-feeds pagina van Amstelveenweb.com, gegenereerd door de eigen RSS-reader van de browser Firefox, de Live bladwijzers


RSS-feed?

Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie), meestal afgekort tot RSS, is een familie van webfeedformaten. RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws, zonder de betreffende websites daadwerkelijk te bezoeken.

Weblogs en internetfora worden meestal bijgehouden met speciaal ontwikkelde publicatiesoftware. Dit soort software (bijvoorbeeld WordPress, Blogger, Movable Type, Pivot en Joomla) genereert naast de reguliere (X)HTML-output ook vrij eenvoudig, of zelfs automatisch, een RSS-feed, zoals dat ook bij Politie.nl gebeurt.

RSS-feeds zijn te lezen met speciale RSS-lezers (zoals Feedly), maar kunnen ook op speciale websites worden gelezen (zoals Google Reader). Een feedreader is een computerprogramma dat kan worden gebruikt om de webfeeds, waarop men zich wil abonneren te verzamelen en te lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.