Bijgewerkt: 5 maart 2024

Proef het landleven

Nieuws -> Natuur

Bron: Jan Schaken
26-09-2011

Open dagen Wijngaard de Amsteltuin. Traditioneel opent Wijngaard en zorgboerderij de Amsteltuin op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2011 van 12.00 tot 17.00 uur zijn poorten voor belangstellenden.

In het kader van de landelijke Week van de Smaak en de Nationale Wijngaardeniersdag worden bezoekers uitgebreid geïnformeerd over wijnbouw en vinificatie. Tijdens deze dagen worden meerdere rondleidingen verzorgd.

Amsteltuin Amstelveen
(Foto Amsteltuin - 2011)

De omslag van het boek 'Laan van het Grote Genieten'


Op het terras, of in het sfeervolle gebouw kunt u kennismaken met de Amstelveense wijnen en druivensap. Er zijn ook andere drankjes verkrijgbaar. Bovendien zijn er smakelijke hapjes te verkrijgen.

Laan van het Grote Genieten

Het boek, dat Jan Schake en Tieke Roosen hebben geschreven over het ontstaan van de Amsteltuin is op de wijngaard verkrijgbaar. Bovendien is er huisgemaakte tomatenchutney en kweepeecompote te koop, alsmede de honing van het naastgelegen bijenpark. Tenslotte zijn er door het dagcentrum van de Amsteltuin aloë vera planten gekweekt, die ook te koop zijn.

Expositie

Tijdens de open dagen worden schilderijen geëxposeerd van Anja Verbeek, kunstschilder uit Wijk bij Duurstede. De kinderen kunnen zich vermaken in het speeltuintje. De toegang is gratis. Adres: Langs de Akker 5 (naast de Emergohal) 1186 DA Amstelveen www.amsteltuin.nlinfo@amsteltuin.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.