Bijgewerkt: 7 september 2024

Proef met een wekelijkse Dorpsmarkt in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-05-2024

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen heeft op 21 mei 2024 ingestemd met een voorstel om op het Dorpsplein in het Oude Dorp elke woensdag een kleine markt te organiseren. Het gaat om een zogenaamde proef. Dat wil zeggen dat de Dorpsmarkt eerst op proef draait. De eerste markt zal op woensdag 5 juni 2024 zijn.

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken: “Wij hopen dat op het plein in het Oude Dorp, naast Museum Jan, een bloeiende markt ontstaat waar bewoners, ondernemers en Amstelveners veel gemak en plezier van ondervinden.”

Herbert Raat (VVD) wethouder Oude Dorp: “Het college ziet dit als een mooi initiatief om het Oude Dorp verder te verlevendigen en te ontwikkelen tot een charmante, culinaire en culturele plek.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De Amateur Kunstmarkt op het Dorpsplein van Amstelveen gezien vanuit het Museum JAN op zondag 12 juni 2022

Producten van de Dorpsmarkt. De Dorpsmarkt zal zich vooral richten op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, planten etc. Dat is aanvullend op het bestaande aanbod in het Oude Dorp; dus bijvoorbeeld geen kleding. Een aantal ondernemers van de vrijdagmarkt in het Stadshart heeft al aangegeven interesse te hebben. Daarnaast wordt ook gekeken of lokale ondernemers zich bij de markt willen aansluiten.

Opzet Dorpsmarkt. De Dorpsmarkt is elke woensdag van 9 tot 16 uur (opstellen vanaf 8 uur; opruimen tot uiterlijk 16.30 uur) en biedt plaats aan zo’n 8 tot 10 ondernemers. Er is alleen plaats voor ondernemers met een eigen wagen. Er komen dus geen kramen.

Evaluatie. Na een eerste periode van 5 juni t/m 17 juli 2024 is een eerste evaluatie. Dan volgt eventueel een tweede periode tot eind van het jaar. Op dat moment volgt een uitgebreidere evaluatie en wordt gekeken of de markt structureel wordt en onder welke voorwaarden. De omwonenden worden door middel van een brief geïnformeerd over de komst van de markt.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.