Bijgewerkt: 26 juni 2022

Proef met parkeervergunning voor deelauto's in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-03-2019

De gemeente Amstelveen start een proef met parkeervergunningen voor inwoners die een auto delen. Door het uitbreiden van betaald parkeergebieden wordt deze groep inwoners naar verwachting steeds groter. Omdat de gemeente autodelen ziet als een duurzame maatregel, wil zij het autodelen voor bewonersmogelijk maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Floor Gordon (D66) wethouder tijdens de gemeenteraadsvergadering op 13 februari 2019


Floor Gordon (D66) wethouder Parkeren: 'Nu in meer wijken betaald parkeren met vergunningen wordt ingevoerd, krijgen we ook meer vragen van inwoners die willen weten hoe het zit met een parkeervergunning als ze een auto delen. Op dit moment is hier in ons beleid niets voor geregeld. We denken natuurlijk graag mee over een oplossing en daarom starten we een proef van een jaar.'

Stel, een bewoner van een betaald parkeergebied in Amstelveen deelt een auto met een bewoner van Amsterdam. De auto staat echter niet op naam van de Amstelvener, maar op naam van de Amsterdammer. Met het huidige beleid zal de gemeente een parkeervergunning weigeren. Met de proef wordt het mogelijk, onder een aantal voorwaarden, om wel een vergunning af te geven. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden als een getekende overeenkomst tussen de twee gebruikers en een bewijs van de geldige Amsterdamse parkeervergunning.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2019)

De blauwe P-symbolen geven de locatie van een parkeerautomaat aan op de digitale parkeerkaart van Amstelveen


Als na de proef van één jaar blijkt dat de voorwaarden goed werken en er ook genoeg 'autodeelvergunningen' zijn uitgegeven, zal de gemeente het autodelen opnemen in de 'Beleidsregels aanvragen en afgifte parkeervergunningen Amstelveen'. Op www.amstelveen.nl/parkeren leest u meer over de voorwaarden. Bekijk ook de parkeergebieden van Amstelveen online hierAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.