Bijgewerkt: 28 maart 2024

Programma Dodenherdenking 2012 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen Oranje
03-05-2012

Op vrijdag 4 mei 2012 is het Dodenherdenking. We herdenken op die dag alle mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, en bij oorlogen en vredesmissies daarna, zijn omgekomen. 5 mei is de Dag van de Vrijheid. We vieren, dat ons land 65 jaar geleden werd bevrijd en we nog steeds in vrijheid leven. Ook elders op de wereld worden oorlogsslachtoffers herdacht en wordt de vrijheid gevierd.

Bennes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

Het oorlogsmonument van Theo Bennes in het Broersepark met de 'Treurende Vrouw'


Jaarthema – 2012: Vrijheid geef je door

Omdat het comité graag aandacht wilt door het herdenken en vieren in diverse generaties word dit jaar het thema: Vrijheid geef je door! Iedere generatie heeft een andere emotie bij het begrip: Vrijheid. Voor de mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt is vrijheid zeer belangrijk. Voor de nieuwe generatie is vrijheid 'normaal'.

Programma:

De Raad van Kerken Amstelveen verzorgt op 4 mei 2012, voorafgaande aan de Dodenherdenking bij het monument in het Broersepark, een oecumenische gebedsdienst in de Handwegkerk.

Belangstellenden worden uitgenodigd voor het bijwonen van deze dienst, welke begint om 18.15 uur. Na de dienst start om 19.00 uur vanaf de Handwegkerk  een stille tocht naar het Monument, waar om 19.30 uur wordt begonnen met het programma van de Dodenherdenking.

19.30 uur  Muziek: orkest ol.v. Selena Brandsma-Kuiper. Declamatie: Koos Hagen (Stadsdichter Amstelveen) Zang:  Irene de Raadt

19.50 uur Toespraak:  burgemeester J. H. C. van Zanen.

Intermezzo

19.58 uur Taptoe, vlaggengroet

20.00 uur 2 minuten stilte

20.02 uur Wilhelmus (1e en 6e couplet)

20.05 uur Kranslegging door genodigden (m.m.v. leden van Scouting Amstelveen). Defilé (opening door atletiekvereniging Startbaan. Na afloop is er gelegenheid om nog even bijeen te komen in wijkcentrum Het Pluspunt.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.