Bijgewerkt: 16 juni 2024

Programma P60 week 35-36-37 -2013

Nieuws -> P60

Bron: P60
27-08-2013

Vrijdag 30 augustus 2013| zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local The Night. Vanavond een spiksplinternieuwe Local The Night met drie bands uit de regio. De afgelopen jaren is Local The Night in P60 voor meerdere lokale bands de opstap geweest naar groot succes.

Acts worden gescout voor voorprogramma’s in onder andere P60 en komen in contact met andere bands om samen mee te spelen. Local The Night is daarom een prima manier om je netwerk te vergroten, podiumervaring op te doen en meer optredens te genereren. De bands die vanavond optreden zijn In Stitches, Not That Dead en Right as Rain. Kaarten zijn verkrijgbaar via de bandleden, online en natuurlijk gewoon aan de deur.


Woensdag 4 september 2013 | zaal open 19:30 | aanvang 19:30 | GRATIS Masterclass Senioren Rockschool. Grijs, oud en saai? Ik dacht het niet! In Amstelveen start de senioren Rockschool. Deelnemers kunnen vanaf half september 10 nummers instuderen onder muzikale leiding van drummer Jeroen Booij (The Scene en Roberto Jacketti & de Scooters) en zangeres Manuela Kemp (het Swingparadijs en De Vrienden van Amstel Live). Na de repetities volgen 6 optredens. De repetities starten op 11 september en zijn wekelijks van 14.00-16.00 in P60 en de première is vanavond!

Masterclass

Voor dat het zover is zijn we nog opzoek naar muzikale Amstelveners. Voelt u zich geroepen? Op woensdag 4 september is er een Masterclass om 19.30 uur in het café van P60. Hiervoor wordt ook een repetitie gehouden op woensdag 28 augustus van 14.00-16.00 uur in P60. Omdat er toch al zo gekort wordt op de pensioenen is het helemaal gratis!

De masterclass is bedoelt om even proef te draaien en op gang te komen, het stof uit de instrumenten te slaan de stem op gang te brengen. En natuurlijk ook om eventuele twijfel bij u weg te nemen. Als u besluit te stoppen na de masterclass zijn er voor u geen kosten. Maar wij gaan er vanuit, dat u zo enthousiast bent, dat dit niet zal gebeuren!


Donderdag 5 september 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Back Morton House + All About Nothing + Mr. Pulp. Vanavond biedt P60, zoals ieder jaar, de winnaar van de Popprijs Amstelland het podium voor een geheel eigen headline show. Afgelopen mei ging Back Morton House er met deze felbegeerde titel vandoor. De simpele maar oh zo doeltreffende stoner rock/grunge ging er goed in bij publiek en jury en na een bloedstollende finale waren de prijzen voor deze sympathieke Amstelveners.

Sindsdien zijn de heren druk bezig met de volgende stappen in hun carrière. Er wordt gewerkt aan een eerste demo, nieuw materiaal en merchandise. Verder mag de band eind oktober het voorprogramma van Karma To Burn verzorgen. Vanavond kan je zien welke stappen de band inmiddels heeft gemaakt.

Als supports nemen de mannen twee bands mee: akoestische rockband Mr. Pulp, afkomstig uit Amsterdam én All About Nothing, een vijftal jonge punkers uit de polder!


Vrijdag 6 september 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 12,00 vvk | € 13,00 deur

Stream Of Passion + Winter In Eden. In 2005 stormde de Mexicaanse zangeres Marcela Bovio en haar “project” band Stream Of Passion de Metal scene binnen. Inmiddels is het project uitgegroeid tot een full-time band, is Bovio verhuisd naar Nederland en zijn ze de gedoodverfde opvolger van Within Temptation.

Twee jaar geleden was er nog de album release in P60 van het laatste album Darker Days. Het album getuigt van een sterk staaltje “female-fronted” metal, maar wie Stream Of Passion echt in al haar glorie wilt bewonderen, moet de band live zien. Zoals Bovio zelf zegt: "Nothing compares to playing live! We live for performances". Verwacht dus een avond vol passie, snoeiharde gitaren, bombastische drums en prachtige zang.


Zaterdag 7 september 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 11,00 vvk | € 12,50 deur Kevin Isaacs & Tallawah + Dubfactory. Als zoon van de bekende Gregory Isaacs zou je denken, dat Kevin in zijn schaduw zal staan. Niks is echter minder waar. Het talent druipt eraf bij deze Reggae singer/songwriter die geboren werd op 9 september 1979 in de bakermat van de Reggae: Kingston, Jamaica. Op vroege leeftijd kroop het bloed al waar het niet gaan kon en op zijn 13e nam Kevin zijn eerste single “Thought we were Friends” op.

Hoewel Kevin zeer succesvol is als solo artiest loopt de bloedband als een rode draad door zijn carrière. In 2000 nam hij het album Father & Son op met zijn vader, Gregory deed veel producties voor zijn zoon en vader en zoon hebben gezamenlijk de hele wereld over getourd. Verwacht daarom vanavond naast de eigen nummers van Kevin een concert ter nagedachtenis aan zijn vader. Een jonge, dynamische band met een voorliefde voor roots en dub, immer op zoek naar de perfecte balans tussen een moderne sound en hun reggae roots.


Donderdag 12 september 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur Piper Hayes & Angela Saini + special guest Leonie Sta .Vanavond een Canadese  avond met Amstelveens randje.  Drie dames die de zaal stil krijgen met adembenemende liedjes.

Piper Hayes is een soulvolle pop zangeres met enorme stage presence. Van jongs af aan wist Piper wat ze wilde; op het podium staan en muziek maken. Piper heeft onlangs haar CD 'Live in NYC' uitgebracht. Zoals de CD al zegt betreft het hier een live optreden in New York. Dit is ook meteen een voorbeeld van hoe haar muziek het beste tot zijn recht komt, op het podium. Pers vergeleek Piper al eerder met Adele: soulvolle liedjes met een pop/rock randje.

Angela Saini komt oorspronkelijk uit Calgary, maar verhuisde met haar rock band Supernal naar Toronto. Daar kwam het succes. Ze werd opgepikt en tourde met haar band door heel Noord-Amerika en deelde het podium o.a. met Evanescence en Sum 41. Angela besloot om solo verder te gaan. In 2012 releasde zij haar debuut EP ”Cake and Callouses”. Wat volgde, waren twee cross-Canada tours en een Toronto Independent Music Award nominatie. Angela werkt momenteel aan haar nieuwe album “Leap” die gepland staat voor september. Na een Canadese tour zal zij haar vleugels uitslaan voor een Europees avontuur.

De in Amstelveen geboren en getogen Leonie Sta maakte de omgekeerde reis. Leonie vertrok een jaar geleden naar Toronto. Tijdens haar periode in Canada heeft ze veel nieuwe nummers geschreven en opgetreden in diverse zalen in Toronto en omgeving. Als echte Amstelveense kon ze het niet laten een jaar na dato terug te keren met nieuwe liedjes en nieuwe muzikale vrienden en deze te delen met haar Amstelveen. Websites: http://pipersings.com http://www.angelasaini.com/fr_home.cfm


Zaterdag 14 september 2013 | zaal open 13:00 | aanvang 13:00 | GRATIS Metropole Orkest met o.a. Tim Knol, Bertolf en Leona. Het METROPOLE ORKEST zal met bekende gasten van 13.00-15.00 uur het culturele seizoen 2013-2014 openen op het Stadsplein voor P60. Voor deze gelegenheid speelt het orkest een Special Beatles Act en een item uit de musical Annie. Zoals gebruikelijk neemt het orkest verschillende gasten mee, ook dit jaar weer niet de minsten, namelijk: Tim Knol, Bertolf en The Voice 2012 winnares Leona.

Behalve het Stadspleinfestival is er ook culinair van alles te proeven op Amstelveen Culinair.

Verder staat van 13 t/m 15 september de Milleniumdome op het plein. In dit van bamboe gemaakte bouwwerk zullen Amstelveense organisaties zich presenteren die een bijdrage leveren aan de acht milleniumdoelen. Deze doelen zijn in 2000 opgesteld door de Verenigde Naties om de levensomstandigheden wereldwijd te verbeteren.


Zaterdag 14 september 2013 | zaal open 18:30 | aanvang 19:00 | € 17,00 vvk | € 18,00 deur

Six Feet Under (ENIGE NL SHOW!) + Debauchery + Seita + Frantic Amber. Vanavond verrijzen er maar liefst zes bands vanuit hun graftombes om P60 eens op een bloederig feestje te trakteren. Een mini festival vol oorverdovende death metal met in ieder geval Six Feet Under, Debauchery en Seita. De drie overige bands worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Six Feet Under is sinds ’95 niet meer weg te denken uit de hedendaagse (death)metal scene. De band van Chris Barnes, oud vocalist van Cannibal Corpse, komt P60 omtoveren in een kerkhof waar de meest bedwelmende gitaarriffs huizen en de meest duistere teksten rondwaren. Muziek die de ingewanden eens flink door elkaar zal schudden.

Na het vorig jaar uitgebrachte ‘Undead’ kwamen de Amerikanen in maart van dit jaar met het geschifte broertje: ‘Unborn’. Op deze plaat is het opnieuw catchy death metal wat de klok slaat, maar wel met een verfrissende twist. Dit is onder andere te danken aan de mensen waar Barnes mee samenwerkte. Niemand minder dan Ben Savage (Whitechapel), Jari Laine (Torture Killer) en Kevin Talley (Dying Fetus, Misery Index, Chimaira) schreven mee; Zeuss (the Acacia Strain, Whitechapel, Hatebreed) zorgde voor de productie van de plaat. Het resultaat is een allesverwoestende, getergde plaat waarop Barnes opnieuw zijn onvrede uitdrukt in teksten over de dood, bloed en zombies.

Met ‘Unborn’ vers in de tas komt Six Feet Under naar Amstelveen. Als we Barnes zelf moeten geloven zal deze plaat je doen wensen, dat je nooit geboren was. We houden ons hart vast voor het optreden van vanavond.

Debauchery Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

De flyer van de Duitse band Debauchery


Ook onze oosterburen weten, hoe je een bloederig feestje bouwt. De mannen van Debauchery brachten in de 10 jaar, dat ze bestaan evenzoveel albums uit en tourden onder andere met Napalm Death en Destruction. Ook op hun nieuwste plaat ‘Kings Of Carnage’ hoor je strakke, donkere death metal vergezelt van de meest onheilspellende teksten. Van een beetje controversie is de band ook niet vies: de ‘gore’ attributen vliegen je om de oren en hun eigen ‘half-naked Blood Babes’ komen de show veelvuldig opleuken. Na onder andere Wacken en Summerbreeze is het nu de beurt aan P60.

Seita Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

SEITA is een Braziliaanse vier-koppige band afkomstig uit Amsterdam. Ze spelen thrash en death metal


Het Braziliaanse viertal Seita heeft Amsterdam momenteel als thuisbasis. Zodoende was de link snel gemaakt en konden deze heren natuurlijk niet ontbreken op dit affiche. In hun recht-toe-recht-aan thrash/death metal zijn agressie en brutaliteit de steekwoorden. Vorig jaar maart kwam de band met hun eerste full-length, ‘Assymetric Warfare’. Om alvast in de stemming te komen is de single ‘Know Your Enemies’ van dat album gratis te downloaden op de site van de band!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.