Bijgewerkt: 3 december 2022

Programma Stadspleinfestival 2014 Amstelveen Culinair

Nieuws -> Stadshart

Bron: P60
12-08-2014

Het Stadspleinfestival Amstelveen op zaterdag 13 september 2014 is traditioneel de opening van het culturele seizoen. Dit jaar is er behalve op het plein (met Amstelveen Culinair) ook een programma in alle culturele gebouwen rondom het plein.

Muziek

Het wereldberoemde Poolse Motion Trio gebruikt de accordeon als een muzikale trukendoos. Niet eerder klonken accordeons zo opwindend en vernieuwend. Zij speelden al op festivals in 39 landen. Shirma Rouse kennen we van de Voice of Holland 2013. In dat jaar kreeg ze van de European Times ook de award voor beste achtergrondzangeres van het Eurovisie Songfestival (met Anouk).

Dit jaar brak ze door met haar spectaculaire souloptredens. Hans Dulfer laat horen, dat hij een jazzmuzikant en podiumdier in hart en nieren is. De big bands Fellows Big Band en Peewee’s Problem zijn swingende bekenden op het festival. In P60 spelen singer songwriters en in de muziekschool diverse orkesten. Saxofonist/producer Wouter Wierda speelt in het Cobra Museum.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2014)

Saxofonist Hans Dulfer (1940) speelde met onder anderen Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer


Theater en Cabaret

4 Beat is een swingend theater voor kinderen. In de Schouwburg geven allerlei artiesten een voorproefje van hun programma later in het seizoen. Er is ook een rondleiding achter de schermen.  De resultaten van de Zweedse workshop Metaphor Wrestling improvisatietheater is te zien in P60. Deze workshops zijn op donderdag 11 en vrijdag 12 september 2014 (opgeven via workshops@p60.nl). Ook het collectief Op sterk water en Anne Neuteboom (winnaar Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2014) spelen in P60. In de bonbonnière op het plein (22 zitplaatsen) zijn allerlei kleine literaire en spel voordrachten door o.a. het Poppentheater.

Foto Amstelveen
(Foto Andreas Terlaak - 2014)

Shirma Rouse (Sint Eustatius 1980) is een Eustatiaanse zangeres die op 19-jarige leeftijd naar Nederland kwam. Voor haar middelbare school woonde ze ook drie jaar op Curaçao. In 2013 jaar deed Rouse mee aan The voice of Holland en ze koos Trijntje Oosterhuis als haar coach. Rouse strandde in de halve finale, toen ze het op moest nemen tegen Jill Helena


Meedoen met workshops

Kinderen kunnen zich laten onderdompelen in de spannende wereld van wetenschap in de bibliotheek of schminken, tekenen, knutselen en koken in de schouwburg. Volwassenen die houden van zingen kunnen meedoen met het popkoor in P60. Japans, Indiaas en gezond koken kun je leren in de Volksuniversiteit.

Exposities

Een overzicht van culinaire kunst, design en cadeau artikelen is te zien in de Kunstuitleen. In het Cobra Museum hangt Kunst verzamelen bij ING en 100 jaar Asger Jorn. Museum Jan van der Togt heeft een overzichtstentoonstelling van Jan Verschoor en in P60 hangen tekeningen van Lisa Smit. In de Volksuniversiteit is een tentoonstelling van cursisten creatieve vakken.

Culturele informatiemarkt & Amstelveen Culinair

Allerlei amateurkunst verenigingen presenteren zich op de informatiemarkt op de Rembrandtweg. Daar is ook de cultuurbalie te vinden voor gratis tickets. Op het plein kun je van alles proeven bij de 16 deelnemende restaurants.

Amstelveen All Stars

Het jonge orkest Amstelveen All Stars sluit voor de derde keer het Stadspleinfestival af. Zo’n 20 jonge talenten spelen 21 opnieuw gearrangeerde legendarische popsongs van o.a. Elvis Presley, Brian Setzer Orchestra, Pointer Sisters, Kyteman, Stromae en Muse.

Opening


Om 15.00 uur wordt het culturele seizoen formeel geopend door wethouder cultuur Maaike Veeningen. Meer informatie: Het programma wordt nog steeds aangevuld. Het actuele overzicht en plattegrond is te vinden op www.stadspleinfestival.nl en www.amstelveenculinair.info .

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.