Bijgewerkt: 26 november 2022

Programma Stadspleinfestival Amstelveen 2011

Nieuws -> Stadshart

Bron: P60
16-09-2011

Dit jaar vindt het Stadspleinfestival van Amstelveen plaats op zaterdag 17 september vanaf 12.00 uur. Het Stadspleinfestival 2011 in het teken van een Culturele Parade. Vanaf 12 uur verandert het Stadsplein in een cultureel festijn met veel muziek, theater en beeldende kunst voor alle leeftijden. Op meer dan 10 verschillende locaties op en rond het Stadsplein is van alles te zien en te doen.

stadfestival Amstelveen
( Bron P60 - 2011)

De flyer van het Stadspleinfestival Amstelveen 2011


Opening Culturele Parade 2011 in Amstelveen 12.00 UUR (ING PODIUM)

Het Amstelveense culturele seizoen start ook dit jaar met een daverend Stadspleinfestival. Een bruisende parade, waar onze culturele instellingen zich presenteren. Er is van alles te doen voor jong en oud. Het is het moment om op te komen snuiven wat Amstelveen op cultureel gebied ook dit seizoen weer te bieden heeft.

Ondanks dat iedereen de broekriem moet aanhalen ben ik toch uitermate trots, dat onze culturele instellingen ook dit jaar weer zo’n mooie programmering kunnen brengen. Diezelfde bezuinigingen zorgen er wel voor, dat dit mogelijk de laatste editie van de Culturele parade is met een gratis concert dat de gemeente aanbiedt. Ik zal mijn best doen dit belangrijke festival aan het begin van het culturele seizoen in stand te houden. Voor nu: komt allen langs en laat u verleiden door onze culturele instellingen en geniet van de 3J’s.

John Levie wethouder cultuur opent het Stadspleinfestival

Zusjes Magenta & Don Piedro 12.00, 14.30, 17.15 ING PODIUM

Stijlvol - Fascinerend - Humoristisch... De zusjes Magenta samen met hun eigen Don Piedro instrueren, coördineren, evalueren, informeren, presenteren en verkeren altijd in opperste staat van paraatheid. Kortom, deze dames en heer staan het publiek op geheel unieke wijze met raad en daad bij om de weg te vinden op het Stadspleinfestival. 

stadfestival Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Levende Standbeelden - De Zusjes Magenta


Eten en drinken kunt u bij alle horeca gelegenheden aan het Stadsplein.


INFORMATIEMARKT 12.00-17.00 Op het Stadsplein naast de diverse theater en muziek acts staat de gezellige culturele markt. De culturele instellingen, amateurkunstgezelschappen en Amstelveense kunstenaars presenteren hier hun gevarieerde aanbod voor het komende seizoen.


OPEN DAG VOLKSUNIVERSITEIT

12.00-17.00 Volksuniversiteit Amstelland presenteert tijdens het Stadspleinfestival haar programma voor 2011-2012. Er worden gratis proeflessen gegeven en men kan zich inschrijven. Een rooster van de proeflessen hangt in de Volksuniversiteit en is ook te zien op www.vu-amstelland.nl De eerste cursussen starten in de week van 19 september.


B E E L D E N D E   K U N S T

JACQUES DOUCET, le Cobra Français 11.00-17.00 COBRA MUSEUM

In dit weekend is de veelzijdige zomerpresentatie van de Franse Cobra kunstenaar Jacques Doucet voor het laatst te zien. Kinderen krijgen bij binnenkomst een gratis exemplaar van het Doucet Kijkboek met leuke en interessante opdrachten, die ze in de tentoonstelling kunnen maken. Speciaal voor deze dag is er gratis entree.


KUNSTMARKT 12.00-17.00 KUNSTUITLEEN Sla uw slag en ga naar huis met een koopje!


LA CORONA 12.00-17.00 KUNSTUITLEEN

La Corona, Havana, Cuba. Foto’s van Paul van Riel gemaakt inde fameuze La Corona fabriek in Havana.


PIMP JE T-SHIRT 12.00-17.00 INFORMATIEMARKT

Altijd al het idee gehad een uniek T-shirt te maken, iets wat helemaal van jezelf is, wat helemaal laat zien hoe jij in het leven staat ? Dat is mogelijk bij de SAKB Ateliers: Koop een maagdelijk wit T-shirt en maak met sjablonen, verf, een beetje hulp van docente Birgit Hamer en vooral je eigen ideeën een fantastisch T-shirt waarin je graag gezien wilt worden.


SPELDEN KUSSEN 12.00-17.00 KUNSTUITLEEN Een expositie van 100 speldenkussens, gemaakt door 23 kunstenaars.


STEPHANIE RHODE EN ULRIC ROLDANUS 12.00-17.00 INFORMATIEMARKT Een heel bijzonder kunstproject dat u aan het denken zet. Komt dat zien!


C A B A R E T (Aangeboden door cultuurcentrum Griffioen)

CAROLIEN BONGERS met Makkelijk praten 12.15 RABOTENT

Jaaha, achteraf; aan wal; langs de zijlijn; vanuit je luie stoel; na het slikken; als het meezit; als je mooi bent; met vrienden; zingend; op rozen; voordat het fout gaat. Carolien Borgers (in 2005 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie) weet er alles van. In Makkelijk Praten zingt, spreekt, verrast, aait, verwart, liefkoost en vertroebelt Carolien alles wat haar bezighoudt. Met een ongekend krachtige stem en een oogverblindende verschijning.

"Optreden lijkt Carolien Borgers als vanzelfsprekend af te gaan. Ze blinkt uit in het vertellen van verhalen die ze boven de huiselijke herkenbaarheid weet te verheffen door een verassende woordkeus en een prettige ironische ondertoon. En voor haar liedjes geldt hetzelfde. Carolien Borgers heeft een gave vorm voor haar talenten gevonden." (NRC). "Cynisch, energiek en schaamteloos. Achter Borgers` schattige voorkomen huist een prettig gestoorde, grofgebekte cabaretière. Een kraakheldere stem als instrument waarmee ze naar behoeven hoog, laag of schreeuwerig kan zingen. Met jaloersmakende energie en een flink acteervermogen stuitert ze over het podium. Carolien Borgers is gewoon erg leuk en Makkelijk Praten is als feestje meer dan geslaagd." (Parool). Muziek: Chris Grem / Regie: Pepijn Cladder / Zie ook op: www.carolienborgers.nl.


HARRY GLOTZBACH met El Niño 15.45 RABOTENT

In El Niño is het tijd om de balans op te maken. Tijd voor Harry Glotzbach om zich af te vragen wanneer hij eindelijk eens transformeert van dat boefje uit Amsterdam-Noord naar een volwassen vent die zijn verantwoordelijkheid pakt. Minder skateboarden en meer, nou ja, zeg maar, serieuze levensdingetjes doen. Ofzo. Met veel zelfspot, sterke grappen en mooie gitaarliedjes gaat Harry op zoek naar het geheim achter volwassenheid. Komt er een antwoord? Dat is twijfelachtig. Een echte conclusie? Mwaah. Veel gelach en herkenbaarheid? Zeker!

stadfestival Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Cabaretier Harry Glotzbach


El Niño is de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Harry Glotzbach, die bekendheid kreeg door de commercial van Holland Casino, waarin hij de mislukte volkszanger Barry vertolkte.

“Over de gehele linie gezien heeft Harry Glotzbach met El Niño een erg sterke tweede avondvullende voorstelling neergezet.” (Camedy.nl). “Harry zorgt met zijn geloofwaardige typetjes en meestal originele grappen voor anderhalf uur lachplezier.” (Noordhollands Dagblad). Zie ook op: www.harryglotzbach.nl


D A N S

BREAKDANCE 13.45-14.00 ING PODIUM Een wervelende breakdance show van Buenting Sport.


FLAMENCO 14.00-15.00 en 15.30-16.30 MUZIEK EN DANSSCHOOL BALLETZAAL

Doe mee met de open lessen flamenco en schrijf je in voor de cursus. Voor Flamenco heb je geen partner nodig. Het is voor jong en oud. Er wordt gewerkt aan verschillende stijlen: Tangos ritme, Alegrias en Fandangos en later met gecompliceerde ritmes zoals Bulerias, Solea en Seguiryas. Docent: Myriam la Lucha. De cursus start op 7 oktober van 19.00 – 20.00 in de muziek- en dansschool


K I N D E R E N


ERIK VAN OS (jeugdschrijver) zingt en leest (3-8 JAAR)

13.45-14.15 en 14.45-15.15 RABO THEATERTENT de Bibliotheek Amstelland heeft vandaag Erik van Os uitgenodigd. In de Rabo theatertent zingt hij liedjes die hij schreef voor Sesamstraat en leest hij voor uit zijn boeken. Wie mee wil zingen, zingt mee, en wie liever lacht of luistert is ook van harte welkom. Dus… leg je oren op een schaaltje, luister lekker naar een liedje, naar een versje, een verhaaltje.

Erik van Os (1963) schrijft verhalen, gedichten en liedjes voor kinderen, vaak met zijn vrouw Elle van Lieshout. Misschien ken je ze wel, bijvoorbeeld de boeven Schatje en Scheetje en de verhalen van Mejuffrouw Muis. www.erikvanosenellevanlieshout.nl

Na ieder optreden is er boekverkoop en een signeersessie van ongeveer 15/20 minuten.


KUNST EN KIDS

Theaterfestival voor alle kids uit Amstelveen

11.30-16.00 SCHOUWBURG

Wegens groot succes organiseert Schouwburg Amstelveen ook dit jaar het theaterfestival

Kunst & Kids. Kunst & Kids is een dag vol theater, dans, muziek, film, workshops, poffertjes bakken, schminken en verkleden. Zelfs de allerkleinsten, vanaf 2 jaar, kunnen meegenieten.


THEATER

Knofje, waar zit je (3+) – Theatergroep POP 15.00 Grote zaal. Knofje krijgt een broertje of zusje! Iedereen praat alleen nog maar over de nieuwe baby. Daarom kan Knofje zich net zo goed verstoppen. 1e rang € 12,00 – 2e rang € 10,00 – kinderen € 10,00


Lang zal die WEZEN (8+) – Toneelschap Beumer & Drost 15.00 Kleine zaal. Loek heeft het benauwd, lijdt aan hoofdpijnen en heeft last van zijn rug. Hij is bang dat ie doodgaat.

Servaes zoekt naar aspirientjes en is bloednerveus, maar ook boos omdat Loek nooit naar de dokter gaat. Een poëtische, vrolijke en een beetje droevige familievoorstelling.

€ 12,00 – kinderen € 10,00


FILM

Kung Fu Panda 2 12.00 Filmzaal. Het heerlijke leventje van de Kung Fu pandabeer Po verandert volledig als een nare tegenspeler China probeert te veroveren en Kung Fu wil uitroeien. € 7,00 kinderen € 5,00


Cars 2 14.30 Filmzaal. Bliksem McQueen en Takel nemen deel aan een internationale Grand Prix: een spannend avontuur, want Takel raakt verzeild in een geheime spionagemissie.

€ 7,00 kinderen € 5,00

Poppenkast Stromboli 12.00 13.00 14.00 Foyer in de schouwburg. Toegang gratis


IJsco Figaro – Stan Lambregts (2-7 jaar)

12.00 13.00 14.00 Theatercafé in de schouwburg. Is hij de operazanger of ijscoman of allebei? IJsco Figaro zingt altijd vrolijke operamelodietjes totdat er iets vreselijk misgaat met zijn ijs. Dan zijn de liedjes ineens niet meer zo vrolijk. Gelukkig helpen de kinderen hem met het oplossen van het probleem. Toegang gratis


Workshops (6-11 jaar) 12.30 13.30 Foyers in de schouwburg. Buikdansen met Madame Baba. Goochelen en ballonfiguren maken met Diabolo Huub. De klankenkaravaan. Mime en verhalen vertellen. Maskers maken. Laat je voorlezen door…. Gratis

Entreebewijzen voor de voorstellingen en films van Kunst & Kids koopt u via www.schouwburgamstelveen.nl  (hier vindt u ook het complete programma).

Kaarten voor de gratis activiteiten zijn tijdens het festival te verkrijgen.

10% korting op alle jeugdvoorstellingen

U ontvangt op zaterdag 17 september aan de kassa 10% korting op de jeugdvoorstellingen van seizoen 2011-2012. De korting is niet van toepassing op eerder gekochte entreebewijzen en geldt niet voor de film.


POPPENTHEATER

13.15, 15.30 PLEIN Namens het Amstelveens Poppentheater komen Vogelverschrikker en Einstein langs. Lindai Boogerman zal met haar aapje Einstein deze middag de kleintjes vermaken op de Culturele Parade en Danielle Domisse komt met een prachtige wagen en zal als vogelverschrikker samen met haar kip en hond vooral de oudere kinderen veel plezier laten beleven met haar straatact!


L I T E R A T U U R

BIBLIOTHEEK De bibliotheek is tijdens het Stadspleinfestival geopend van 10.00-17.00 uur. Loop binnen en haal gelijk het nieuwe culturele programma op.


LITERAIRE SNACKBAR

12.45, 14.45, 16.45 PLEIN. Trek in een literaire snack? De literaire snackbar is een automatiek waar je grappige gedichten over snacks en snacken kunt trekken.

De snackbarhouder bied je al wandelend een literaire snack aan. Kies je voor een frikandellenlied, een romantisch kroketje of toch een patatje oorlog. Op verzoek kan er ook een gedicht op maat geschreven worden. De snackbarhouder kan je het gedicht meteen groots voordragen, maar het kan ook voor je inpakken, zodat je het mee kan nemen.


STADSDICHTER

12.00-17.00 PLEIN Amstelveens stadsdichter Koos Hagen zal op zijn originele wijze menige voorstelling ‘openen’!


M U Z I E K

JAZZ 14.00-14.45; 15.30-16.15 COBRA MUSEUM The Vintage Jazz Sextet o.l.v. Ben Schröder. Jazz in de sferen van de jaren 50/60 met Udo van Boven (piano), Michael Varekamp (trompet/flugelhorn), Sjoerd Dijkhuizen (tenorsax), Paul van der Veen (altsax & sopraan), Sven Schuster (contrabas) en Ben Schröder (drums).


17.45 3JS ING PODIUM

stadfestival Amstelveen
( Bron P60 - 2011)

3JS uit Volendam, die bestaat uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte


De glitter en glamour van Volendam kennen we allemaal. Maar die andere kant is er natuurlijk ook. Want soms gaan liefdes stuk en eindigen dromen in desillusies. Juist over die kant van het leven zingen de 3JS: Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte.

Telkens valt weer op dat de fans komen uit alle lagen van de bevolking: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, bankstel of alternatief. Hoe dat kan? De verklaring is simpel: 3JS is echt!

Het debuutalbum Watermensen wordt goud, het trio krijgt een Zilveren Harp, zegeviert bij de Vrienden Van Amstel Live en ziet het tweede album Kamers Van M’n Hart uitgeroepen worden tot  Nederpopklassieker. En ondertussen scoren ze de ene hit na de andere.

Dromers En Dwazen zijn het, die 3JS. Maar met die subtiliteit en aanstekelijkheid zijn ze wel de drie koningen van de Nederlandstalige pop.


BIGBAND Peewee’s Problem 13.00-13.30 ING PODIUM

Peewee’s Problem bestaat uit 25 jonge en enthousiaste leerlingen van de Muziek- en Dansschool, diverse koren en muziekverenigingen. Iedere dinsdagavond wordt er fanatiek gerepeteerd in de school. Het repertoire is veelzijdig en bevat swing, jazz, latin, blues, pop, rock’n’roll, ska en funk.


MDA 1 ACCORDEON 15.00-15.30 ING PODIUM

MDA 1 bestaat uit een selectie van accordeonleerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen. Er wordt een afwisselend programma uitgevoerd met werken van Piazzolla en stukken van het Poolse Motion Trio. De accordeonleerlingen met docent Robert Baas zijn regelmatig te beluisteren op podia buiten Amstelveen. Op een internationaal concours in Innsbruck (Oostenrijk) werd zelf door een aantal van hen een eerste prijs in de wacht gesleept. De bezoekers van de optredens zijn altijd aangenaam verrast over het brede repertoire en de variatie in klankkleur die de accordeon te bieden heeft.


MUZIEK EN DANSSCHOOL 12.00-18.00 ZONNESTEINZAAL De gehele dag zijn hier optredens van leerlingen van de Muziek- en Dansschool, koren en orkesten van Amstelveen. De leerlingen putten uit het repetoire dat ze in het vorige schooljaar hebben ingestudeerd. De koren, ensembles en orkesten geven vast een voorproefje van hun eerst volgende concerten. Zeker de moeite waard om even naar binnen te lopen.


POPKOOR AMSTELVEEN 16.30-17.15 ING PODIUM Popkoor Amstelveen laat met een begeleidingsband liedjes horen binnen het thema ‘It’s a Men’s World’. Het koor heeft daar een aantal maanden voor gerepeteerd en in juni een spetterend optreden gegeven in P60.

Aanmelden kan voor het nieuwe popkoor. De repetities zijn 15 dinsdagen (20.00-21.30) vanaf 27 september. De uitvoering is op 26 januari 2012 in P60. Kosten: 150 Euro.

Popkoor is een project van P60 en Muziek- en Dansschool Amstelveen.


SILENT DISCO 13.00-18.00 PLEIN

Een tent, 2 dansdokters, 100 koptelefoons met swingende muziek.

In 2002 klein begonnen op de Parade, is Silent Disco nu een sensatie op festivals in binnen- en buitenland. Ze stonden reeds in Indonesië, Brazilië en Japan.

Genieten voor zowel het publiek op de dansvloer als de toeschouwers zonder hoofdtelefoon. De magie van een dansende menigte zonder te weten welke muziek draait werkt aanstekelijk voor jong en oud. Met de eerste klas kwaliteit digitale hoofdtelefoons verdwijnen akoestieke beperkingen.

Geen geluidsoverlast, hoewel meezingen zeker niet ontmoedigd wordt.

De stille disco van 433fm.com kent geen grenzen.


R A D I O   E N   T E L E V I S I E

RTV AMSTELVEEN

12.00-17.30 P60 EETCAFÉ De lokale omroep zendt live uit tijdens de Culturele Parade.

RTV Amstelveen is te ontvangen op 107.2 FM (radio ether), 102,8 Mhz (radio kabel) en kanaal 45 (TV analoog) en kanaal 960 TV digitaal). Uitzending gemist? Kijk op www.rtvamstelveen.nl Foto’s en nieuws kunnen altijd gestuurd worden naar redactie@rtvamstelveen.nl  


S T R A A T T H E A T E R

BACK FROM THE FUTURE

12.30, 14.00, 15.30 ING PODIUM Onze professionele mentalisten stappen uit de UFO. Wat volgt, is een geniale show vol ongelooflijke voorspellingen en bijzondere gebeurtenissen. De act is uniek, zeer interactief, wonderbaarlijk en zit vol spraakmakende illusies. Een gewaagd optreden waarbij alles draait om het feit, dat onze twee ruimtevaarders in de toekomst hebben kunnen kijken. Wat rest, is verwarring, ongeloof, respect voor alles dat we niet begrijpen en een intense beleving bij het publiek. Deze mysterieuze ervaring mag u zeker niet missen.


TIME

13.30, 14.45, 16.15 ING PODIUM Onze tijdscapsule is een wonderbaarlijk minipretpark voor slechts 11 volwassenen. Dr Brown (neurofysicus, piloot en uitvinder) laat u genieten van een korte ruimtereis vol geniale voorspellingen, interactieve gedachten-experimenten en zeer verwarrende gebeurtenissen in de tijd.

Altijd al in de toekomst willen kijken ? Nu kan het ! Bezoek de tijdscapsule en stap in de futuristische wereld van Dr. Brown. Hij is niet van deze tijd, misleidt u op z’n tijd en navigeert u door de tijd. Na enkele minuten staat u weer buiten en is het de beurt aan 11 nieuwe gasten.


DE BELLENTUIN 12.30-16.15 PLEIN In de Bellentuin draait het om lucht, sop en creativiteit. Palmbomen, heerlijke strandstoelen en liters zeepsop maken van dit mobiele minipretpark ( 150 m2 groot ) een feestelijk geheel. Het is een vrolijke stads-oase, waarin de kinderen hun bellen-show kunnen tonen. Met ringen, zwaarden, touwen en andere attributen worden de mooiste bellen gemaakt, hetgeen ook voor de genietende omstanders een visueel feest is.

Buiten, voor en door het publiek én uniek in de EU ! kortom, in dit prachtige zeepbellentheater geniet jong en oud van het basisrecept: “Gebakken lucht”. 


stadfestival Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

De Reizende Bioscoop is een mooie 34 jaar oude DAF 33 omgebouwd als mini Drive In bioscoop. In de auto kunnen vier mensen tegelijkertijd naar een korte film kijken


DE REIZENDE BIOSCOOP 12.00-16.00 PLEIN De Reizende Bioscoop is een mooie oude DAF 33 omgebouwd tot mini Drive-in. Een verwijzing naar tijden waarin er nog niet overal bioscopen en televisies waren. De Reizende Bioscoop brengt de romantiek terug. In de auto kunnen 4 mensen tegelijkertijd naar een korte film kijken. Het geluid van de film hoor je alleen in de auto.


MUSEE ISNITSCH 12.45, 14.15, 15.45 PLEIN Boris en Dmitri ontvangen jullie graag in hun museum Een plek waar er duidelijkheid gegeven wordt over ; De vlek van Gorbatsjov …De vloek van Chroetsjov …En de pet van Stalin enz. Russische rariteiten op grote schaal in het kleinste museum ter wereld in 5 min. Een ontroerende en intieme reis door de tijd van de circusfamilie Isnietsch met  Als toetje de enige echte Vodka . Natuurlijk…..


stadfestival Amstelveen
( Bron P60 - 2011)

Saskia Thijs en Ben Zuddhist van Bus-A-Nova


BUS A NOVA 12.30, 13.30, 14.30, 15.45 PLEIN Een oude Engelse dubbeldekbus omgebouwd tot Bus-a-Nova: een knus theaterzaaltje, waar 40 toeschouwers tegelijkertijd naar een bijzondere voorstelling kunnen kijken. In de Bus-a-Nova kan je genieten van Benny Formaggio The Sicilian Magician; een hilarische tocht om iedereen te overtuigen dat magie echt bestaat en Madam Rosa’s Incredible Flea Circus; een echt vlooiencircus gepresenteerd met een goede dosis humor!


IEN EN D’R SUIKERSPINMACHIEN (VAN HENK) 12.00-16.15 PLEIN De suikerspinmachien is eigenlijk van Henk. Hij gaat zeker over het geld en regelt de verkoop van kaartjes. Die heeft u echt nodig voor het verkrijgen van een suikerspin. Als het wachten u te lang duurt, kunt u ook bij Henk terecht voor allerlei leuke en handige  spulletjes. Henk verkoopt van alles.

Ien draait de suikerspinnen. Ze rolt  met routinematige souplesse het stokje door de suiker. Kijkt haar klant even goed aan en brengt daarop de suikerspin in een, naar haar inspiratie, passend model. U kunt wel vooraf en kleurtje en model, maar of dat echt in orde komt? De Suikerspinmachien is een nostalgische festivalact met de zoete geuren uit de jaren 50 en 60. De muziek uit die tijd schalt uit de luidsprekers. Geen mens verlaat de suikerspin met lege handen. Bij Henk en Ien is zoveel te krijgen en te kijken. En… kijken kost u niets, toch?


SCHMINKKARRETJE  12.30-17.15 PLEIN Voor kinderen is deze schminkster een ware kunstenares, van tijgers, draken en duiveltjes tot lieveheersbeestjes, prinsessen en vlinders. De kinderen krijgen een leuk en vrolijk geschminkt gezichtje.


PRINCESSE DE LA PINQ  12.15, 14.00, 16.15, 17.30 PLEIN Princesse de la PinQ is favoriet en het gezicht van de culturele parade. Op het Stadspleinfestival zorgt ze overal voor glimlachjes op mensen hun gezicht. Ze glittert in het zonlicht, ze danst met haar waaiers, ze is een prachtige verschijning met haar grote roze vlaggen.


T H E A T E R

PROJECT WILDEMAN 14.30 P60 CONCERTZAAL Project Wildeman is een eigenzinnige cross-over groep van vier gedreven artiesten (Robin Block, Maarten Vinkenoog, Sven Hamerpagt en Milan Mes) die hun inspiratie halen uit Afrikaanse percussie, live elektronica en spoken word. Project Wildeman brengt een krachtige explosie van rhythm & poetry, puntig jungle-idioom en meeslepende hoorspelen.

Ze presenteren in 2011 een gloednieuwe show en bestormen hiermee het Nederlandse club- en festivalcircuit. Het is een energieke, übermuzikale voorstelling over de Wildeman in de moderne stadsjungle. Vier bezeten klerken klampen zich vast aan hun haperende machines. Woordsalvo’s vol absurde beelden schieten als een mitrailleur over loeistrakke trommelroffels en meeslepende soundscapes heen. Project Wildeman speelt op een uitzonderlijke plek in de zaal, dicht op het publiek. En middels een voorafgaande backstage-tour komt je direct in de wereld van de Wildeman terecht.

Regie: Titus Tiel Groenestege en Ria Marks. Productie: Paradiso Melkweg Productiehuisl

" Er rest niets dan je over te geven aan de oerkracht van deze vier mannen!" – de Telegraaf

www.projectwildeman.nl

V I S U E L E   K U N S T MOVING BUILDINGS 12.00-18.00 P60 EETCAFÉ

Een voorproefje van het visual art spektakel –Moving Buildings- op TV schermen. Do. 10 november om 20.30 is de opening van alweer de 5e editie van Moving Buildings op het Stadsplein. De bibliotheek, het plein en de gevels van de schouwburg/P60 zullen door lichttechniek en projecties ‘bewegen’. Visueel een ervaring, die niet vergeten zal worden! Voor meer informatie: www.movingbuildings.nl (10-19 november 2011).


C U L T U R E L E   I N S T E L L I N G E N

AMSTELVEENS POPPENTHEATER 45 jaar www.amstelveenspoppentheater.nl 18-09-11: 14.30 uur: Opening seizoen met Danielle Domisse van het Huis van Barm met de voorstelling ‘Miezemuis, een reuzenverhaal’ (bij mooi weer buiten naast het theater).

24-09-11: Huis van Barm speelt ‘Herrie in de stal’ (vanaf 4 jaar)

25-09-11: Theater van Santen met de mini-musical ‘Stamppot, een sprookjesmix’ (vanaf 4 jaar)


BIBLIOTHEEK

5 t/m 15-10-11            Kinderboekenweek met thema ‘Superhelden’ 21-10-11 t/m 18-11-11 Nederland Leest ‘Het leven is Verrukkuluk’ van Remco Campert, Vic van de Reijt – Elsschot, Dick Swaab – Wij zijn ons brein, Ramsey Nasr – Dichter des Vaderlands, www.amstelland-bibliotheken.nl  voor het complete programma.


COBRA MUSEUM www.cobra-museum.nl Jacques Doucet, le Cobra Français. Overzichtstentoonstelling t/m 18 sept. Cobra collectie.


GRIFFIOEN www.griffioen.vu.nl  20-09-11: 20.30: Boi Akih met ‘Circles in a square society’. Zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer lieten zich inspireren door Jimi Hendrix.

22-09-11: 20.30: Polymorf met ‘Bagage’. Frits Lambrechts en Sylvia Kristel spelen tussen het publiek, met live muziek van rockduo zZz.

26-09-11: 20.30: Horrormusical ‘Nightmare’. De eerste Hollandse horrormusical, met onder andere zangeres Alexandra Alphenaar.


KUNSTUITLEEN 25 JAAR www.kunstuitleenamstelveen.nl

04-27.09.11: La Corona, Havana, Cuba. Foto’s van Paul van Riel gemaakt inde fameuze La Corona fabriek in Havana.

02-22.10.11: Rene Boin – Realisme, schilderijen en tekeningen

06-11-11: 25 jaar Kunstuitleen vanaf 14.30

06.11.11 t/m 4.12.11: Gea Karhof – etsen. Louis la Rooij – meesterglasblazer; de keuze van Hetty: 25 kunstwerken.


MUSEUM JAN VAN DER TOGT www.jvdtogt.nl 29.09.11 – 13.11.11: Pablo Pijnappel en Walderedo Ismael de Oliveira Jr. Tijdens het Brazilië festival (Amsterdam) worden in het van der Togt museum voor het eerst het werk van vader en zoon bij elkaar gebracht. In de erezaal zullen de schilderijen van Walderedo de Oliveira worden geëxposeerd. Vlak daarnaast een foto serie van zijn grootvader en in de achterzaal wordt de film ‘Waleredo’ van Pablo Pijnappel getoond.


MUZIEK- EN DANSSCHOOL

Muziek- en Dansschool 60 jaar. Muziek- en Dansschool raakt je in het hart. Tijdens het Stadspleinfestival informatie over de Korte Cursussen met speciale Stadspleinfestival aanbiedingen. www.muziekschoolamstelveen.nl


P60 PODIUM VOOR POP CULTUUR EN MEDIA 10 JAAR www.p60.nl  (online kaartverkoop/info aanvangstijden)

vr. 30-09-11: 20.30: DeWolff (rock ‘r roll)

zo. 02-10-11: 20.00: The Doors in concert (tribute)

za. 08-10-11: 20.00: Waylon

vr. 04-11-11: 20.30: Gare du Nord (jazz/soul)

vr. 19-12-11 : 20.00 : Kayak


SCHOUWBURG AMSTELVEEN

vr. 30-09-11 en za. 01-10-11 : 20.00 Daddy Cool the Musical –Kim Lian van der Meij, Jetty Mathurin

vr. 07-10-11 : 20.00 : Rob de Nijs – Een Halve Eeuw Zanger

wo. 02-11-11 : 20.00 : The Five Great Guitars – African Blues

do. 24-11-11: 20.00 : De eenzaamheid van de Priemgetallen

vr. 02-12-11: 20.00 : Soul Sisters

vr. 16-12-11: 20.00: De Eetclub (Saskia Noort) www.schouwburgamstelveen.nl

Kijk ook op de website: http://www.stadspleinfestival.nl/

Adres: Stadsplein 1181 Amstelveen. Met het openbaar vervoer: http://www.9292ov.nl/

Met de auto: www.routenet.nl Parkeren: U kunt parkeren bij Q-park Stadsplein en Q-park Schouwburg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.