Bijgewerkt: 12 juni 2024

Programma en de route zijn bekend van de eerste Koningsdag

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-04-2014

Op donderdagmiddag 3 april 2014 zijn in het provinciehuis van Haarlem het programma en de route bekendgemaakt van de eerste Koningsdag in Graft-De Rijp en Amstelveen. Amstelveen ervaart het als een enorme eer om in het jaar, dat de stad officieel 50 jaar Amstelveen heet, het Koninklijk paar te mogen ontvangen. Een historisch moment.

Burgemeester Fred de Graaf: “Het contrast kan niet groter zijn. Waar het koninklijk gezelschap in De Rijp kennis maakt met historie, treft men in Amstelveen een modern plaatje. Amstelveen biedt de Koninklijke familie op 26 april 2014 een reis door de wereld op het gebied van cultuur, groen, sport met een internationale dimensie. Het moderne Stadsplein is het bruisende middelpunt van alle feestelijke activiteiten. Amstelveense jongeren spelen een belangrijke rol in het feestelijke programma. Wij hebben er heel veel zin in.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De presentatie van het programma van de eerste Koningsdag vond plaats in de Statenzaal van het provinciehuis van de Provincie Noord-Holland in Haarlem


Het programma: De groene wereld
Amstelveen staat voor groen. De stad telt ruim 20 parken en parkachtige locaties. De één nog specialer en mooier dan de ander. Het parkachtige karakter van Amstelveen wordt gevormd door de, voor kenners, vermaarde heemparken. Deze tot rijksmonument beoordeelde heemparken zijn een Amstelveense uitvinding.

Na de aankomst loopt de koninklijke familie zo de wereld van het groen binnen. Kinderen verzorgen schooltuintjes en maken vogelverschrikkers. Jongeren steken veen en voeren grondboringen. De weetjeswagen van de speelboerderij is van de partij. Schilder Chris Dros van Amstelveen Groene Stad werkt ter plekke aan een nieuw schilderij.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Vlnr.: Mevrouw Ria Oosterop, burgemeester van de gemeente Graft- De Rijp, de heer Johan Remkes, Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland en de heer Fred de Graaf, burgemeester van Amstelveen tijdens de presentatie van de Koningsdag


Het programma: De sportieve wereld
Amstelveen beweegt volop en de koninklijke familie natuurlijk ook! In het programma ligt een 50 meter lange atletiekbaan die het 50-jarig bestaan van Amstelveen symboliseert. Atleten, korfballers en cricketers werken zich hier in het zweet. Het gonst van de sportieve activiteiten. Ook wordt kennis gemaakt met sporten zoals Taekwondo en Nunchauku-do, die veel beoefend worden door de Aziatische gemeenschap in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mevrouw Ria Oosterop, burgemeester van de gemeente Graft- De Rijp, presenteert het programma van haar gemeente


Het programma: De culturele wereld
In de culturele wereld ademt het van muziek, dans en kunst van Amstelveense bodem. In het programma is het lied 'Voor de Koning' te horen, speciaal voor Koningsdag gecomponeerd door Willem Friede (New Cool Collective). Een blazersorkest van de Muziek- en Dansschool zullen dit lied ten gehore brengen. Ook 25 accordeons spelen een speciale uitvoering. Het afscheid gaat gepaard met veel muziek en spektakel en de onthulling van een groot kunstwerk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Fred de Graaf, burgemeester van de gemeente Amstelveen presenteert het programma van de Koningsdag in zijn gemeente


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Een studente van het Keizer Karel College, met bloemetjes, laat zien dat in Amstelveen de jongeren een belangrijke rol zullen spelen tijdens het feestelijke programma
Programma met internationale dimensie
De internationale dimensie is ruimschoots aanwezig in Amstelveen. Met ruim 10.000 buitenlandse inwoners op een totale bevolking van 85.000 is Amstelveen internationaal georiënteerd. De Japanse gemeenschap werkt aan Ikebana en origami. Taiko drummers zorgen voor een muzikaal hoogtepunt. De drakenboot komt op met een ware leeuwendans.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De activiteitenkaart van de Koningsdag in het centrum van Amstelveen


Amstelveen heeft heel veel zin in Koningsdag. Het Stadshart is al versierd met het symbolische aantal van 50 vlaggen in de stijl van Koningsdag Amstelveen. De vele vrijwilligers, de 1400 deelnemers aan het koningsdagprogramma en de Amstelveners gaan zorgen voor een hele feestelijke Koningsdag.

Via www.amstelveen.nl/koningsdag is alle informatie te vinden over de koningsdag in Amstelveen. Hier is ook een uitgebreide persbrochure te downloaden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.