Bijgewerkt: 30 april 2024

Programma van Amstelveen Oranje 2024

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen Oranje
05-04-2024

Koningsnacht 2024 vol spektakel in Amstelveen. Amstelveen Oranje maakt zich op voor een onvergetelijke Koningsnacht met een spetterende lasershow en, diverse muzikale optredens en feestelijke activiteiten voor alle leeftijden. Op vrijdagavond 26 april 2024 wordt van 18:00 uur tot 23:30 uur wordt het Stadsplein omgetoverd tot een bruisend feestterrein, waar Amstelveen Oranje en de lokale horeca de handen ineenslaan.

Terwijl de horeca zorgt voor lekker eten en drinken, verzorgt Amstelveen Oranje een prachtige show met dansers en als afsluiter een spectaculaire lasershow. Het officiële startschot van de lasershow wordt gegeven door burgemeester Tjapko Poppens om 22:00 uur, waarmee de feestavond verder van start gaat.

Vergeet niet je beste oranje outfit aan te trekken en laat je fotograferen in de photobooth en waag een sprongetje bij de springkussens. Dit feest op het Stadsplein is de perfecte gelegenheid om jong en oud samen te brengen in een sfeer van gezelligheid en vermaak. Samen vieren wij Koningsnacht, voor en met iedereen!



Vier Koningsdag 2024 in Amstelveen met Amstelveen Oranje. Op Koningsdag is het feest in Amstelveen! We organiseren samen met burgemeester Tjapko Poppens een feestelijke bustour door de gemeente. De bus wordt prachtig versierd en zal verschillende wijken bezoeken waar activiteiten en vrijmarkten plaatsvinden. Met een bus vol feestvreugde en gezelligheid, trekken we de stad door naar vier verschillende locaties in Amstelveen, waar we de feestelijke sfeer van Koningsdag zullen ervaren en je uitnodigen deel te nemen aan de diverse activiteiten. Het doel van deze dag is om elkaar te ontmoeten, de straten en wijken te bezoeken, en deel te nemen aan activiteiten die kinderen en buurtbewoners samenbrengen.

De locaties en wijken welke we gaan bezoeken zijn: Wijkcentrum Middenhof, Middenhoven, Ouderkerk ad Amstel, Kostverloren (onder voorbehoud) en als laatste bestemming ‘t Oude Dorp/Amsterdamseweg. Dit is dé manier om Koningsdag te vieren - met iedereen op stap, onderweg naar nieuwe avonturen en ontmoetingen. Vergeet de vrijmarkt niet, waar ook van alles te beleven is. Deze dag belooft weer een onvergetelijke te worden!

We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze Koningsdagviering in Amstelveen, en om samen met ons te genieten van een dag vol muziek, optredens en activiteiten. Kom en vier Koningsdag met Amstelveen Oranje!

Oranje tompoucen. In het teken van Koningsdag delen wij op vrijdag 26 april 2024 traditiegetrouw weer oranje tompoucen uit bij de verpleeg- en verzorgingshuizen. Kan je niet naar ons toe komen? Geen zorgen, wij zorgen voor een lekker oranje gebakje, een verassingpakketje en zelfs live muziek! Ben jij fotograaf en lijkt het jou leuk om dit jaar foto’s te maken op Koningsdag? Stuur een e-mailtje naar contact@amstelveenoranje.nl  , wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Amstelveen herdenkt: een dag van stilte, reflectie en respect. Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen en vredesoperaties sindsdien. In Amstelveen organiseren we jaarlijks op 4 mei onze eigen bijeenkomst waar we samen stil staan bij deze belangrijke gebeurtenis.

Op deze dag verzamelen Amstelveners zich weer bij het monument 'Aan hen die vielen' aan de Amsterdamseweg, een plek van herdenking. Om 20.00 uur zullen we samen twee minuten stil zijn, een moment om degenen te eren die hun leven gaven voor onze vrijheid. De herdenkingsceremonie begint om half acht, en we vragen alle bezoekers om op tijd te komen, zodat de plechtigheden ongestoord kunnen plaatsvinden. Er zijn voordrachten van burgemeester Tjapko Poppens, de stadsdichter, de kinderburgemeester en een leerling van scholengemeenschap Panta Rhei. Wilt u als organisatie een krans of een bloemstuk leggen? Stuur een e-mailtje naar h.vdkooij@ziggo.nl

Vier de Vrijheid in Amstelveen: Bevrijdingsdag 2024 vol festiviteiten. Op 5 mei viert Amstelveen Bevrijdingsdag met een dag vol activiteiten om samen de vrijheid te vieren. Op deze dag vieren we in Nederland de dag, waarop we zijn bevrijd van de Duitse bezetting en het einde van de Tweede Wereldoorlog. In en rondom het Oude Dorp hebben organiseren we een dag vol festiviteiten, met activiteiten en toegankelijk voor alle leeftijden.

Vanaf 15:00 uur verzamelen kinderen zich bij Museum Jan, om onder begeleiding van een kunstenaar schorten te beschilderen. Dit in samenwerking met Museum Jan. Deze schorten worden tentoongesteld in het museum. Dit is ook het start moment voor de spannende taartenbakwedstrijd. Bak en show de eigen gebakken taarten. Uiteraard zijn deze ook te proeven waarbij een ervaren jury de mooiste en lekkerste taart zal bekronen.

Verder biedt het programma een gevarieerde mix van entertainment, waaronder een DJ-set, optredens van De Zingende Kapsters, demonstraties van de Salsa Flamingogroep en voor iedereen de kans om mee te dansen in groepsles vorm. Tijdens het onthaal van het bevrijdingsvuur krijgen we een spectaculaire optreden van zangeres Joke de Cruyf, en omdat het nog niet genoeg kan zijn daarna op het podium de Amstelveense band Almost Famous.

Een photobooth staat klaar om deze vrolijke dag vast te leggen met ludieke persoonlijke foto’s.

Tijdens deze dag besteden we ook aandacht aan het besef “vrijheid, wij leven vrij en in vrede”. Hiervoor hebben we een bijzondere spreker uitgenodigd om in dit thema de vrijheidslezing te geven. Natasja van Wezel zal deze avond in Museum Jan ons meenemen en inzicht geven vanuit haar kijk op vrede en de belangen die hiervoor staan. Na afloop van deze lezing zal het bevrijdingsvuur worden binnengebracht in het Oude Dorp. Het vuur dat symbool staat voor de hoop en vrijheid die we koesteren.

In de nacht van 4 naar 5 mei is dit vuur vanuit Wageningen door een groep renners van de Atletiek Vereniging Startbaan naar Amstelveen gebracht. Dit vuur zal door de Burgemeester in ontvangst worden genomen waarna de Vuurtoorts van Amstelveen zal worden ontstoken.

Kom en vier Vrijheid met elkaar!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.