Bijgewerkt: 8 december 2021

Project Buurtmozaïeken in basisschool het Palet

Nieuws -> Informatief

Bron: Jeltje van Houten
04-06-2009

Op vrijdag 29 mei 2009 hebben leerlingen van groep 7 onder leiding van de kunstenaars Nicole van Buuren en Jeltje van Houten (2VanKunst) hard gewerkt om hun bijdrage te leveren aan het project Buurtmozaïeken Amstelveen, nu volop gaande in de wijk Keizer Karelpark.

Wethouder Dolf Veenboer van Onderwijs was uitgenodigd om bij de activiteit aanwezig te zijn en werd tijdens zijn aanwezigheid door Jeltje en Nicole op de hoogte gebracht van de achtergronden van dit succesvolle buurtproject.

Mozaiek Amstelveen
(Jeltje van Houten - 2009)

De leerlingen van groep 7 van basisschool het Palet werken aan het mozaïek project


Het project Buurtmozaïeken Amstelveen is een initiatief van de Stichting Cardanus en geeft buurtbewoners de kans onder leiding van twee kunstenaars te werken aan een kunstwerk voor de eigen wijk. Buurtbewoners in het Keizer Karelpark zijn op dit moment hard aan het werk met het aanbrengen van prachtige mozaïek patronen, met als thema de Wereldzeeën, op een bijzonder vormgegeven bank die onlangs rechtstreeks uit Barcelona  in Amstelveen is gearriveerd.

Mozaiek Amstelveen
(Jeltje van Houten - 2009)

Beeldhouwer Nicole van Buuren legt de kinderen uit, hoe je mozaïek moet maken. Rechts op de foto is wethouder Dolf Veenboer


De leerlingen dragen hun steentje bij door het maken van cirkelvormig mozaïek schilderijen die een prominente plaats zullen krijgen op de zittingen van deze Gaudi - bank. Over enkele weken zal de bank als hij klaar is van de werkplaats aan de van der Hooplaan 180 naar zijn definitieve plek bij de gerenoveerde Speelbadjes Lindenlaan worden verplaatst.

Het is de bedoeling dat de bank op woensdag 24 juni 2009 om 13.00 uur feestelijk zal worden onthuld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.