Bijgewerkt: 19 april 2024

Project voorleescoach op scholen succesvol

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
07-11-2008

Wegens groot succes wordt het project voorleescoach van Amstelland Bibliotheken en de Onderwijsgroep Amstelland dit schooljaar voortgezet. Dankzij het project hebben leerlingen van de Joost van den Vondelschool en 2e Amstelveense Montessorischool hun lees- en taalachterstand het afgelopen jaar aanzienlijk ingelopen.

Twee voorleescoaches, werkzaam bij Amstelland Bibliotheken, bezoeken wekelijks de scholen. Het voorlezen gebeurt interactief: leerlingen wordt aangespoord het verhaal te verwoorden. Op deze manier vergroten de leerlingen hun woordenschat en hun plezier in lezen. In de bovenbouw begeleiden de coaches boekbesprekingen. Ook ouders en leerkrachten zijn sterkt betrokken bij het project en leren hoe zij de leerlingen het beste kunnen stimuleren.

De Voorleescoach pilot is een van de eerste projecten gefinancierd door Stichting Gemeenschapsfonds Amstelveen (SGA), gericht op de kwaliteit van leven in de eigen gemeente. In de toekomst hopen Amstelland Bibliotheken en de Onderwijsgroep Amstelland de voorleescoach op zoveel mogelijk scholen in te zetten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.