Bijgewerkt: 21 maart 2023

Projectbureau Amstelveenlijn officieel geopend

Nieuws -> Regio

Bron: Projectbureau Amstelveenlijn
19-02-2010

Met een symbolische druk op de knop openden Hans Luiten, portefeuillehouder Openbaar Vervoer van de Stadsregio Amsterdam, Joss Tabak, wethouder Mobiliteit van de gemeente Amstelveen en Albert de Vries, projectdirecteur van Projectbureau Amstelveenlijn afgelopen donderdag op 18 februari 2010 officieel het Projectbureau Amstelveenlijn.

Amstelveenlijn Amstelveen
(Foto Bernd Bohm - 2010)

Vlnr.: Albert de Vries, Hans Luiten en Joss Tabak


Het bureau zal de komende twee jaar voorbereidingen treffen om politieke besluitvorming over de ombouw van de Amstelveenlijn mogelijk te maken. De huidige tramlijn loopt tegen het einde van haar levensduur en de vraag naar hoogwaardig openbaar vervoer zal de komende jaren verder toenemen.

Een haalbaarheidsstudie in 2008 heeft aangetoond dat het ombouwen van de Amstelveenlijn tot metroverbinding de beste oplossing is. Dit heeft vervolgens geleid tot het besluit een projectbureau op te richten om de realisatie voor te bereiden.

Projectbureau Amstelveenlijn is een samenwerkingsverband tussen gemeente Amstelveen, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en stadsdeel Zuideramstel. Het projectbureau is opgericht om politieke besluitvorming in 2012 voor te bereiden en mogelijk te maken. In 2012 besluit de politiek definitief of en hoe de metro wordt aangelegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.