Bijgewerkt: 9 mei 2021

Protest tegen betaald parkeren in Operabuurt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
28-04-2005

Het protest tegen betaald vergunningparkeren in de Operabuurt blijft groot.

Veel bewoners van de wijk zien niet in waarom een vergunningensysteem moet worden ingevoerd en vrezen dat de gemeente een vergunningenstelsel wil doordrukken.

Een eerder spontaan opgezette handtekeningactie van een bewoner die uitliep op een groot succes, werd door de gemeente aanvankelijk geenszins op prijs gesteld.

De gemeente distantieerde zich volledig van de actie, die werd bestempeld als ongefundeerde 'bewonersenquête'. De actie strookte kennelijk niet met de gemeentelijke enquête die erna werd verspreid.

De initiatiefnemer van de handtekeningenactie onder bewoners, de heer Houtkamp („Het was geen enquête") sprak tijdens de commissievergadering Ruimte , Wonen en Natuur van 12 april jongstleden in en wist toen tweehonderd handtekeningen te overhandigen aan verantwoordelijk wethouder Regouin, die in dezelfde commissie onder vuur kwam te liggen door vragen van Janet Parlevliet (D66) en Ben Jonker (CDA).

De bewoners van de Operabuurt willen dat de gemeente meer alternatieven onderzoekt om de parkeerdruk in de buurt, in te dammen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.