Bijgewerkt: 25 juni 2024

Psalmzangavond op 28 mei 2016 in de Pauluskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Ron Buitenhuis
16-04-2016

Het Christelijk gemengd koor Cum Laude organiseert op 28 mei 2016 een zangavond met als thema 'de Psalmen'. Het boek van de psalmen is toch werkelijke een bron van inspiratie voor ons dagelijkse en geestelijk leven. Daarom beleggen wij een avond, waarop het duidelijk naar voren mag komen wat bovenstaande thema inhoud. We zullen op diverse manieren de psalmen ten gehore brengen, zowel berijmd en bewerkt als koorstukken.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Psalmen (Hebreeuws: תהילים) is een van de boeken in het Oude Testament. De psalmen zijn liederen. Het boek bevat volgens de Masoretische Tekst, de Hebreeuwse tekst van de joodse Bijbel (Tenach) 150 psalmen. Op de foto stat het voorblad van Psalterium in het Hebreeuws, Grieks, Arabisch en Chaldeeuwse (Arabisch) taal met Latijns-commentaar (Genova 1516)


Voor deze ontmoeting hebben wij verschillende gasten uitgenodigd. In de eerste plaats gastorganist Wim de Penning, pianist Peter van Dongen en op saxofoon Jenny Stockart. Ds. A. Baas heeft ook zijn medewerking toegezegd. De algemene leiding is in handen van Wim van Dijkhuizen. De deuren zijn open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte t.b.v. de kosten. Dus hierbij bent u allen van harte uitgenodigd in de Pauluskerk Wolfert van Borsselenweg 116 te Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.