Bijgewerkt: 30 juni 2022

Publicaties overheden gezamenlijk online

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
19-07-2013

Ongeveer 50 gemeenten gaan hun officiële besluiten en mededelingen op internet publiceren via een gezamenlijk systeem van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Alle waterschappen doen dit al een paar maanden. Met het systeem kan iedereen ook een seintje krijgen bij berichten over een bepaald onderwerp, of over een bepaald gebied: wijk, woonplaats, of regio.

Op 1 januari 2014 moeten het Rijk, provincies, waterschappen en gemeenten al hun voorschriften op internet publiceren. Het systeem van het ministerie biedt daarvoor een gestandaardiseerde mogelijkheid.

bekendmaking Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2013)

Officiële besluiten en mededelingen van de gemeente Amstelveen op 17 juli 2013


Bovendien kunnen overheden er naast hun voorschriften ook andere mededelingen kwijt die ze nu nog in huis-aan-huisbladen publiceren. Het sluit ook aan bij het plan van minister Plasterk (BZK) dat in 2017 alle contacten van de overheid met het publiek digitaal verlopen. De berichten van de overheden die meedoen komen op www.officielebekendmakingen.nl en op www.overheid.nl.

Amstelveense bekendmakingen kunt u nu al op de website van de gemeente lezen http://www.amstelveen.nl/web/bekendmakingen.htm , of in het Amstelveens Weekblad in gedrukte formaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.