Bijgewerkt: 17 mei 2024

PvdA gedeputeerde Tjeerd Talsma is overleden

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
03-11-2016

Na een kort ziekbed is Tjeerd Talsma, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol overleden. Talsma is 66 jaar geworden. Vanaf 1999 was Talsma lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Vanaf 2011 was hij namens de PvdA lid van het College van Gedeputeerde Staten – meldt de Provincie Noord-Holland.

Na een studie geschiedenis startte Talsma in 1976 in het onderwijs. Hij begon als docent geschiedenis en heeft vanaf 1990 diverse managementfuncties in het voortgezet onderwijs in Noord-Holland bekleed. Sinds 2009 was hij rector bij het Gerrit Rietveld college in Utrecht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Vlnr.: Laurens Ivens, Mirjam van 't Veld, Marjolein Jansen, Tjeerd Talsma, Jos Nijhuis, Jan Benschop vegen het laatste bouwzand weg van de plaquette van Uilenstede met de tekst: 'Buitenruimte Campus Uilenstede mede mogelijk gemaakt door Stichting Leefomgeving Schiphol' op 12 mei 2016 op het terrein van de vernieuwde studentencampus Uilenstede


Het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland is 'zeer verdrietig door het plotselinge overlijden van Tjeerd Talsma. Talsma was een zeer bevlogen bestuurder die zich jarenlang als Statenlid en Gedeputeerde met verve heeft ingezet voor de belangen van de inwoners van Noord-Holland. Recht door zee, humoristisch, innemend en professioneel. Een sociaaldemocraat in hart en nieren. We zullen hem zeer missen. We wensen zijn gezin, familie en vrienden zeer veel sterkte dit enorme verlies te verwerken.'

Vanaf 3 november 2016 is in het provinciehuis 'Paviljoen Welgelegen' een condoleanceregister ingericht voor degenen die hun medeleven willen betuigen. Maandag 7 november vindt om 11.00 uur een openbare herdenkingsdienst plaats in de Statenzaal van het provinciehuis.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.