Bijgewerkt: 26 november 2022

PvdA wil verbetering verkeersveiligheid Beneluxbaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: PvdA-Amstelveen
14-05-2007

De voorstellen die het college van B en W doet voor de besteding van de gelden uit de zogenaamde ‘kwaliteitsimpuls’, bevatten onder meer een voorstel om de verkeersveiligheid op de Beneluxbaan te verbeteren door het plaatsen van flitspalen, met als doel het rijden door rood licht tegen te gaan.

“Een prima begin” zegt PvdA-woordvoerder verkeer Roeland Smits. “Maar wij willen graag méér maatregelen.” Namens zijn fractie bepleit hij in de vergadering van de Commissie Ruimte, Wonen en Natuur van dinsdag 15 mei verdergaande maatregelen.

De PvdA-fractie wil een studie naar de mogelijkheden om op de Beneluxbaan een

‘groene golf’ in te voeren. Het verkeer kan dan beter doorstromen, met een constante snelheid van 50 kilometer per uur. “Minder snel rijden betekent minder ongelukken maar ook minder vervuiling, net als minder stilstaan en optrekken.”

Ook wil de PvdA herinrichting van de fietspaden aan de Beneluxbaan, zodat aan beide zijden voor fietsers tweerichtingsverkeer ontstaat. “Veel ongelukken gebeuren tijdens het oversteken”, zegt Smits. “Het grootste gedeelte van Amstelveen ligt ten westen van de Beneluxbaan. Daar komen dus ook de meeste fietsers vandaan. Fietsers die eerst oversteken om aan de rechterzijde van de weg te kunnen rijden. En zolang er aan de Zuid-As wordt gebouwd, moeten degenen die naar Amsterdam fietsen dan ter hoogte van de Boelelaan opnieuw oversteken, omdat er daarna aan de rechterkant geen fietspad meer is.” Minder oversteken betekent minder ongelukken, meent de PvdA.

Ook zal de PvdA aandringen op maatregelen om voetgangers die naar de haltes van tram 5 of 51 lopen veiliger te laten oversteken. “Bijvoorbeeld een teller die aangeeft over hoeveel seconden het voetgangerslicht op groen springt” suggereert Smits. “Voetgangers kunnen dan rustiger inschatten hoeveel tijd ze nog hebben om de tram te halen.”


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.