Bijgewerkt: 26 september 2021

QR Stores lanceert interactief winkelen in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: QR Stores
03-10-2013

QR Stores lanceert op de Rembrandtweg 128 in Amstelveen nabij het Stadshart een nieuw concept genaamd Scan&Buy. De hele maand oktober 2013 zal dit leegstaande winkelpand aan de buitenkant zijn voorzien van een etalagegrote, interactieve sticker met een twintigtal aanbiedingen en promoties van diverse bedrijven.

Het winkelende publiek heeft de mogelijkheid om met een eigen mobiele telefoon de aanbiedingen te bekijken en direct te bestellen. Window shoppen krijgt hiermee een nieuwe dimensie. Het concept van interactief kopen vanaf een billboard, of etalage is in Japan en de Verenigde Staten al razend populair.

qr Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Rembrandtweg 128 in Amstelveen, de ramen zijn volgeplakt met QR-codes met de bedoeling, dat u met een smartphone de aanbiedingen scant, bekijkt en direct bestelt, of rondkijkt op een website


Interactief communiceren met nieuwe klanten door middel van Augmented Reality en Near Field Communication (NFC) biedt de adverteerders ongekende mogelijkheden om extra productinformatie of koopprikkels toe te voegen aan een anders statische advertentie.

Leegstand van vastgoed is landelijk een steeds groter probleem, niet alleen voor de buurt en de huurders in de straat maar ook voor vastgoedeigenaren. QR Stores biedt hier een aantal oplossingen voor die het aanzien en de leefbaarheid van de omgeving met leegstand kunnen verbeteren.

Door interactieve winkels te creëren op anders lege ramen komt het pand weer tot leven, voor het winkelend publiek wordt het aanbod hierdoor uitgebreid, voor omliggende winkeliers is de leegstand verhuld en voor de pandeigenaar wordt de verhuurbaarheid van de locatie verbeterd door “traffic” te genereren voor het pand.

QR Stores en het Scan&Buy concept op de Rembrandtweg is een samenwerking met Brockhoff makelaars in Amstelveen en zal ook in de rest van Nederland worden uitgerold. QR Stores werkt samen met lokale makelaars, vastgoedbeheerders en vastgoedeigenaren. QR Stores is een initiatief van Jasper Willems en Miguel Visser, gevestigd in Amsterdam.

De slogan van QR Stores is: ‘Creating interactive real estate’. Leegstand van winkelpanden aanpakken door het aanbrengen van interactieve reclame. Zo creëert QR Stores Quick Response!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.