Bijgewerkt: 1 augustus 2021

RK kerken Amstelland organiseren avond over 'menswaardig sterven'

Nieuws -> Kerk

Bron: RK kerken Amstelland
07-11-2011

De gezamenlijke RK kerken uit de regio Amstelland (Amstelveen, Amsterdam - Buitenveldert en Ouderkerk aan de Amstel) organiseren op donderdagavond 17 november 2011 om 20.00 in de ontmoetingsruimte van de Titus Brandsmakerk (Westelijk Halfrond 1) een gespreksavond met als onderwerp 'Menswaardig sterven.'

Brandsmakerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

De Titus Brandsmakerk in Amstelveen


Hans Dornseiffen, die jarenlang als RK ziekenhuispastor verbonden is geweest aan Ziekenhuis Amstelland en verpleeghuis Groenelaan, zal een inleiding verzorgen, waarna er ruime mogelijkheid is voor vragenstellen en discussie.

Zowel binnen als buiten de kerken is er de laatste tijd veel discussie over zaken als euthanasie en palliatieve sedatie. Door incidenten die in de pers komen wordt het zicht op de werkelijkheid soms vertroebeld. Die werkelijkheid betekent bijvoorbeeld, dat euthanasie in de praktijk vrijwel niet, of nauwelijks voorkomt, maar palliatieve sedatie (versterving) wel.

Hans Dornseiffen heeft jarenlange ervaring als ziekenhuispastor en heeft als RK theoloog ook meegewerkt aan een brief van de bisschoppen over dit onderwerp. Hij zal een inleiding verzorgen, waarbij zowel zijn ervaring als ziekenhuispastor, als zijn theologische visie aan de orde komen. De avond staat open voor alle belangstellenden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.