Bijgewerkt: 9 december 2022

RTVA: Een inspirerende kijk op en wijze van opvoeden

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
17-01-2011

Het radioprogramma 'Eén … Amstelveen' deze keer met het thema opvoeden. In de studio Heleen de Hertog, initiator van de cursus 'How2talk2kids, Effectief omgaan met kinderen' en schrijfster van het gelijknamige boek, waarvan er al ruim 20.000 exemplaren verkocht zijn.

De filosofie:

-Accepteer alle gevoelens, alleen bepaald gedrag is onacceptabel.

-Leer situaties te beschrijven in plaats van te (ver)oordelen.

-Haal de persoonlijke angel eruit.

Je doet als ouder je best om je kind zo goed mogelijk op te voeden: je omringt je kind met liefde en veiligheid, je geeft normen en waarden mee, je geeft onvoorwaardelijke support en corrigeert waar nodig. „Doe niet” en „Hou op” of: „Kunnen jullie nou nooit eens lief samenspelen?” hoor je jezelf zeggen.

de Hertog Amstelveen
(Bron C. Willems - 2011)

Conchita Willems (l) met Heleen de Hertog in de RTVA studio


We hebben allemaal wel eens een periode waarin het minder lekker loopt, en iedereen heeft op zijn tijd problemen met zijn dwarse peuter of een opstandige puber. Soms duurt zo'n periode lang en raakt langzaam je geduld op. Voor je het weet beland je samen met je kind in een negatieve spiraal. En je wilde het zo goed doen!

Meer dan 1.800 mensen volgden de basisworkshop. De cursus wordt in 19 woonplaatsen gegeven, waarvan in Amstelveen in wijkcentrum De Bolder en op de Jeanne d’Arclaan. Onlangs hebben 60 kinderleiders/sters van Kinderdagverblijf Compananny met 5 vestigingen enthousiast de cursus gevolgd. Ook zijn er succesvolle workshops op maat voor basisscholen en ouderavonden.

En op 10 januari was er de lancering van het 2e boek en vervolgcursus: Broers en zussen zonder rivaliteit. Nieuwsgierig over deze andere kijk op opvoeden? Zie: www.how2talk2kids.nl Een cursus volgen in wijkcentrum De Bolder of elders in Amstelveen?

Een workshop aanvragen voor school of dagverblijf? Bel 0297 – 366363 of stuur een e-mail naar info@how2talk2kids.nl.  Postadres: How2talk2kids, Postbus 272, 1430 AG Aalsmeer. Heleen de Hertog  is deze maand te beluisteren op radio RTV Amstelveen bij het programma Eén Amstelveen.

Doordeweeks om 09.00 uur en 17.00 uur op maandag, woensdag en vrijdag. En om 11.00 uur op dinsdag en donderdag. Te beluisteren via internet op rtvamstelveen.nl (klikken op ‘beluister radio live’) of via de radio (Ether 107.2 FM, Kabel 102.8 MHz, TekstTV/kanaal 45).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.