Bijgewerkt: 8 december 2021

Raad vraagt raad

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-06-2009

De gemeenteraad van Amstelveen start met een nieuw initiatief, om burgers te betrekken bij wat er op het raadhuis wordt besloten: 'Praat met de Raad'. Als gekozen volksvertegenwoordigers baseren raadsleden hun standpunt mede op de mening van burgers, organisaties en andere belanghebbenden. Op donderdag 25 juni 2009 is er tussen 19.00-20.00 uur gelegenheid om elkaar te ontmoeten op het Raadhuis en om in gesprek te komen. Kom en ‘praat met de raad’!

Raadzaal Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De raadzaal van de gemeente Amstelveen


Wat houdt  ‘Praat met de Raad’ in?

De Speakers’ Corner

In de Speakers’ Corner kunnen sprekers hun mening verkondigen. De Speakers’ Corners is voor mensen die wat te vertellen hebben. Ieder onderwerp is mogelijk. Sprekers krijgen vijf minuten spreektijd. Raadsleden en overige aanwezigen kunnen toelichtende vragen stellen. Raadsleden gaan geen technische vragen beantwoorden. Zij zullen zeer terughoudend zijn over zaken waar nog een inspraak- of participatietraject voor loopt. Sprekers kunnen zich bij binnenkomst melden bij de informatiedesk.

Raad vraagt raad

Bij de raadsleden leven regelmatig vragen of kwesties, die ze graag zouden willen voorleggen aan Amstelveners. Dat gaat nu gebeuren. Tijdens ‘Praat met de Raad’ hangen op borden de vragen van raadsleden. Inwoners kunnen vervolgens antwoorden/meningen/suggesties toevoegen. De vragen die op 25 juni aan bod komen, worden de komende tijd gepubliceerd in de lokale bladen en op internet.

Meet & greet

Er is ook de mogelijkheid om vrijblijvend elkaar te ontmoeten en het gesprek met elkaar aan te gaan. Raadsleden van alle fracties zijn aanwezig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.