Bijgewerkt: 28 juni 2022

Raad wil spoeddebat over muziekevenement in het bos

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeenteraad Amstelveen
26-05-2008

De gemeenteraad van Amstelveen heeft voorzitter Jan van Zanen gevraagd op zeer korte termijn een extra raadsvergadering te houden. Deze zal naar verwachting op donderdag 29 mei 2008 om 19 uur plaats vinden.

Bij alle fracties in de gemeenteraad is grote ontevredenheid over de gang van zaken bij de vergunningverlening voor het open air dance concert “A Day at the Park”. Het muziekevenement vindt op 14 juni 2008 plaats, maar de periode waarin Amstelveners bezwaar kunnen maken tegen de vergunning is zodanig dat dit in de praktijk op zijn  vroegst vijf weken na het evenement door het college behandeld zal worden.

Arena Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De Arena in het Amsterdamse Bos waar het evenement op 14 juni 2008 zal plaatsvinden


Alle fracties willen graag weten of de omwonenden niet veel eerder volledig hadden kunnen worden geïnformeerd over dit evenement. De mening van de omwonenden is natuurlijk vooral van belang voordat het evenement plaatsvindt. Alleen dan kan die mening echt van invloed zijn, Ook zijn de fracties van mening dat het college de leden van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM), waarin de vergunning voor dit evenement eerder ter sprake is geweest,  en daarmee de gehele gemeenteraad niet volledig en tijdig genoeg heeft geïnformeerd.

Tijdens de extra raadsvergadering zal de gemeenteraad het college van Burgemeester en Wethouders over de vergunning voor het dance concert aan de tand voelen. Het verzoek om een spoeddebat is ingediend door de raadsleden Hans Bulsing (VVD), Theo Houwink ten Cate (PvdA), Albert Maarse (GroenLinks), John Levie (BBA), Ben Jonker (CDA), Catharina de Leur (D66), Jacqueline Koops (ChristenUnie) en Nora Tang (OCA). Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.