Bijgewerkt: 3 maart 2024

Raadsgriffier Marnix Philips vertrekt naar Haarlem

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-09-2020

De gemeenteraad van Amstelveen heeft in zijn vergadering van 23 september 2020 met ingang van 1 oktober 2020 op zijn verzoek eervol ontslag verleend aan griffier Marnix Philips. – meldt de gemeente Amstelveen. Hij wordt in Haarlem de opvolger van Josine Spier, die sinds 1 april 2020 raadsgriffier in Groningen is. Voor Philips griffier in Amstelveen werd, werkte hij als raadsgriffier in Hollands Kroon en daarvoor bij het adviesbureau Necker van Naem.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen feliciteert drs. Marnix Philips met zijn benoeming als raadsgriffier van de gemeente Amstelveen tijdens de gemeenteraadsvergadering op woensdag 22 maart 2017


Marnix Philips heeft als griffier in Amstelveen onder andere bijgedragen aan de strategische positionering van de gemeenteraad. Zo heeft hij de raad begeleid bij de totstandkoming en implementatie van de nieuwe werkwijze, waarbij de raad meer kan sturen op zijn eigen agenda, invloed kan uitoefenen op de inrichting van het besluitvormingsproces en meer ruimte is gemaakt voor inbreng van de inwoners. Ook heeft hij de raad in de regionale samenwerking in positie gebracht. Na drie jaar verlaat Marnix Philips de gemeente Amstelveen om per 1 oktober 2020 als raadsgriffier aan de slag te gaan in Haarlem.

Foto Amstelveen
(Bron VNG - 2020)

Bert Schouten is aangewezen als waarnemend griffier van Amstelveen met ingang van 1 oktober 2020


De gemeenteraad heeft Bert Schouten aangewezen als waarnemend griffier met ingang van 1 oktober 2020. Bert Schouten heeft een ruime ervaring als interim griffier, interim gemeentesecretaris en interim bestuursadviseur. Hij was interim griffier in onder andere Papendrecht, Wijk bij Duurstede en Wassenaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.