Bijgewerkt: 21 september 2021

Raadsleden hebben de 2e Amstelveense Montessorischool bezocht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-01-2010

Een raadsdelegatie bezocht op dinsdag 19 januari 2010 de 2e Amstelveense Montessorischool aan de Lindenlaan. De uitnodiging kwam tot stand na de avond ‘Praat met de Raad’ van 26 november 2009. Bezorgde ouders hielden daar een emotioneel betoog over de slechte staat van onderhoud van de school en nodigden de raad uit om zelf te komen kijken. Een raadsdelegatie ging op de uitnodiging in.

Montessori  Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

De raadsleden worden in de school rondgeleid


De delegatie werd ontvangen door de directeur Jan van Rheenen, George Kanis (lid van de ouderraad) en Aalt Swiebel (lid medezeggenschapsraad). Wat tijdens de rondleiding vooral opviel, was de slechte staat van het sanitair en de klimaatbeheersing.

Montessori  Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

De onderhoudsachterstand is goed zichtbaar


Omdat de school zal worden gerenoveerd of nieuwbouw krijgt, is er een grote achterstand ontstaan in het onderhoud. Bij diverse provisorische oplossingen kunnen zelfs kanttekeningen worden geplaatst met betrekking tot bijvoorbeeld de veiligheid.

De school riep op om duidelijkheid te geven over de definitieve planning en de toekomst van de school. De raadsleden hadden ook veel vragen over de planning en beloofden hier binnenkort op terug te komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.