Bijgewerkt: 1 maart 2024

Rampzalige gevolgen Europese Beschikking volkshuisvesting

Nieuws -> Informatief

Bron: Woonbond
14-09-2010

Huurders en huurdersorganisaties van de Nederlandse Woonbond hebben zich op 13 september 2010 op de Provinciale Vergadering Noord-Holland uitgesproken tegen de invoering van de Europese Beschikking voor de volkshuisvesting. Met deze regeling moeten corporaties vanaf 1 januari 2011 90% van hun woningen toewijzen aan huishoudens met een inkomen onder de € 33.000.

'Realiseert de politiek zich wat de gevolgen van deze Europese beschikking zijn?' Dat vraagt Jolanda van der Linde, Hoofd Verhuur- en Bewonerszaken Vallei Wonen in Woudenberg zich af. De gevolgen van de invoering van de Europese beschikking in beeld

De huurders uit Noord-Holland zijn van mening, dat huurders de dupe worden van de voorgestelde maatregel. Huurders met een inkomen net boven modaal hebben geen huisvestingsmogelijkheden meer, anders dan huurwoningen met torenhoge huren. De huurquotes kunnen zelfs oplopen tot ver boven de 40%.

De aanwezige huurders en huurdersorganisaties op de Provinciale Vergadering van de Woonbond vragen in een brief de Tweede Kamerleden om minister van Middelkoop te overtuigen, dat hij de regeling niet invoert, maar dat hij opnieuw in overleg treedt met Brussel. Op 14 september discussiëren ook de Provinciale Vergaderingen van Noord-Brabant en Utrecht over de gevolgen van de Europese Beschikking.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.