Bijgewerkt: 28 maart 2024

Rapport A9 blokkeert verbreding

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-11-2006

Een toekomstige verbreding van rijksweg A9 wordt mogelijk geblokkeerd door overschrijding van wettelijke geluidnormen aan de Meander. Dat kan worden opgemaakt uit een rapport van ingenieursbureau Geluidconsult BV, in opdracht van belangenvereniging Meanderbewoners (BVMB) en wijkplatform Stadshart.

Het onderzoek werd eind augustus 2006 uitgevoerd tijdens de tijdelijke uitbreiding van rijstroken op de A9, in verband met het groot onderhoud aan de A4/A10. De vereniging Meanderbewoners had het college tot een dergelijk onderzoek verzocht, maar het gemeentebestuur vond de tijdelijke situatie op de A9 niet-representatief genoeg voor een onderzoek.

A9  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

File op de A9


Bovendien vond B&W dat te duur, zo meldde deze krant vorige week. De Meanderbewoners namen daarop zelf het heft in handen en liet Geluidconsult BV een week lang metingen verrichten. Hoewel wordt onderkend dat de rapportage geen officiële wetenschappelijke waarde heeft, geeft het onderzoek wel zeer duidelijke indicaties.

Tijdens de onderzoeksituatie, waarbij de doorgaans drie-baans A9 een vierde baan erbij kreeg, gold een lagere maximumsnelheid (70 kilometer per uur). Bij deze snelheid bleek de geluidsbelasting al zeer fors. Het is nagenoeg zeker dat de grenswaarden bij een hogere maximumsnelheid zullen worden overschreden.


door André Gerritsen


 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.