Bijgewerkt: 12 april 2024

Realisatie van de Pathé bioscoop in Amstelveen is uitgesteld

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
04-11-2022

Op 4 november 2022 heeft Pathé Theatres B.V. het college van B en W van Amstelveen geïnformeerd dat onder ander als gevolg van de gestegen energieprijzen en bouwkosten de nieuwbouwprojecten, waaronder Amstelveen, met een jaar worden uitgesteld. Het college is teleurgesteld ov deze beslissing, maar heeft ook begrip voor de veranderende omstandigheden die momenteel in de wereld spelen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Het plan van de Pathé bioscoop, waarop dit schetsontwerp betrekking heeft. Door de entree van de bioscoop op het Stadsplein te positioneren, wordt het cultuurcluster versterkt met P60, Schouwburg Amstelveen en Platform C

Raadsdebat bestemmingsplan bioscoop Stadsplein. Deze ontwikkeling heeft geen gevolgen voor de behandeling van het bestemmingsplan bioscoop Stadsplein tijdens het raadsdebat van aanstaande woensdag 9 november 2022. De gemeente heeft nog steeds vertrouwen in de ontwikkeling en gaat verder met de eerder ingezette procedures. De bioscoop wordt ontwikkeld door Epicurus Real Estate en ontworpen door EUP Design.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.