Bijgewerkt: 26 mei 2024

Realistisch vrij kunst op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
28-05-2012

Van 31 mei t/m 17 juni 2012 exposeren Marijke van den Broek-Toebes en Karin de Rooij-Leicht op Wester-Amstel

Marijke van den Broek-Toebes schildert inmiddels al weer 12 jaar en werkt hoofdzakelijk met acryl en gemengde technieken. Haar lerares heeft haar naast het schilderen ook geleerd met een kritische blik de onderwerpen te kijken, daarom zijn de onderwerpen die zij schildert ook heel divers.

vd Broek Amstelveen
(Foto M. vd Broek - 2012)

Schilderij van Marijke van den Broek-Toebes


Marijke van den Broek-Toebes schildert meestal naar de werkelijkheid, maar het kan ook een uitdaging zijn dit eens niet te doen. Zo ziet u enkele schilderijen die betrekking hebben op de zee en het Wad maar ook Afrika is een bron van inspiratie.

Beeldhouwster  Karin de Rooij-Leicht heeft ervaren, dat de grote variatie en mogelijkheden van het werken met steen, het beeldhouwen heel boeiend maakt en je daardoor ga je anders en intensiever naar de dingen om je heen kijken.

de Rooij Amstelveen
(Foto De Rooij - 2012)

Een beeld van Karin de Rooij-Leicht


Haar abstracte werk ontstaat meestal spontaan, zij ziet de ruwe vorm en dan ontstaat er een idee, waarin zij dan samenhang brengt, soms met eerst een kleimodel om beter inzicht te krijgen. Karin de Rooij-Leicht maakt voornamelijk abstract werk en soms wel eens iets figuurlijks. Een inspiratiebron voor haar beelden vormt zeker het werk van Escher.

Openingstijden van de expositie: Donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uur Toegang gratis

Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.