Bijgewerkt: 27 februari 2024

Recordaantal studentenwoningen in Amsterdam

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam
24-02-2012

In Amsterdam zijn ontwikkelaars in 2011 gestart met de bouw van 1.543 studentenwoningen en zijn er 1.409 bestaande woningen speciaal voor studenten beschikbaar gesteld. Hiermee is een recordaantal van 2.952 studentenwoningen gerealiseerd. Dit blijkt uit de Voortgangsrapportage Studentenhuisvesting 2011 die deze week door het College van Amsterdam is goedgekeurd.

9.000 studentenwoningen

De gemeente Amsterdam wil in de periode 2010-2014 9.000 extra studentenwoningen realiseren. Deze doelstelling komt overeen met de door de hoger onderwijsinstellingen geraamde behoefte voor deze periode.

Met de concrete nieuwbouwplannen voor de komende periode en de gerealiseerde woningen in 2011 staat de teller op ca 5.500 extra studentenwoningen. Daarnaast worden de komende jaren ook woningen in de bestaande voorraad voor studenten gereserveerd. Hierdoor is de gemeente hard op weg om de doelstellingen voor 2014 te behalen.

Freek Ossel: "Freek Ossel: "Het gaat de goede kant op maar er moet nog veel gebeuren. We zullen de nieuwbouw blijven aanjagen en het rijk vragen de regels voor het bouwen van studentenwoningen te verminderen zodat het makkelijker wordt om te bouwen.".

Campus wint aan populariteit

Een groot deel van de nieuwbouwprojecten ligt op locaties die deel uitmaken van een studentencampus. Zo komen er 154 woningen op de Amstelcampus bij de Hogeschool van Amsterdam en 605 woningen op het Science Park in de Watergraafsmeer. De  studentencampussen in de stad, waarbij onderwijstellingen, woningen, kleine bedrijven en horeca op een terrein zijn gevestigd, worden steeds populairder.

Nieuwe locaties

Het afgelopen jaar is er een partij gevonden die 650 woningen gaat bouwen op een locatie nabij Station Sloterdijk. Het komende jaar wordt er gezocht naar een investeerder voor studentenwoningen aan de Zuidas en voor de ontwikkeling van een AMC-campus. Daarnaast wordt in 2012 gestart met de bouw van 700 woningen in de D-buurt in Amsterdam Zuidoost Nabij metrostation Overamstel worden er naast koopstudio's ook 276 huurwoningen voor studenten gebouwd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.