Bijgewerkt: 18 mei 2024

Recordseizoen weidevogels in Amstelland

Nieuws -> Natuur

Bron: Beschermers Amstelland
19-06-2011

Daar, waar de weidevogels elders in Nederland in aantallen teruglopen, wordt de achteruitgang in Amstelland voorkomen. Sterker: in het afgelopen voorjaar waren de broedresultaten beter dan ooit tevoren. Een recordjaar.

Dit dankzij de activiteiten van de boeren verenigd in de agrarische natuurvereniging De Amstel met ondersteuning van vrijwilligers van het IVN en de Vogelwerkgroep Ouderkerk.

grutto Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2011)

De gruttotaart


Amstelland heeft zich ontwikkeld tot hét voorbeeldgebied, waar wordt aangetoond, dat modern boeren goed kan samen gaan met een effectief beheer van weidevogels. Om de waardering van de ‘burgers’ voor de ‘boeren’ tot uitdrukking te brengen heeft Beschermers Amstelland bij ieder lid van de agrarische natuurvereniging een heuse gruttotaart laten afleveren met de opwekking om zo door te gaan. Hoe meer weidevogels, hoe aantrekkelijker Amstelland. De beste garantie voor het behoud van dit unieke gebied. Voor meer informatie zie www.beschermersamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.