Bijgewerkt: 5 maart 2024

Regeling subsidie energiebesparing uitgebreid met bodem- en vloerisolatie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-12-2022

Het college van B en W van Amstelveen heeft ingestemd met de subsidieregeling Energiebesparing 2023. Vanaf 1 januari wordt de regeling uitgebreid met subsidie voor bodem- en vloerisolatie. De huidige subsidieregeling geldt voor verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen. Dit jaar is er tot nu toe door meer dan 350 inwoners gebruikgemaakt van de regeling.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'We zien dat door de gestegen energieprijzen steeds meer huiseigenaren en huurders energie willen besparen. Goed om te weten dat onze subsidie een aanvulling is op de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van de woning en voor een aantal technische voorzieningen. Dat maakt het nog aantrekkelijker om energie te duurzame maatregelen te nemen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Subsidiemogelijkheden. De subsidie Energiebesparing is voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De subsidieaanvraag dienen aanvragers na uitvoer van de werkzaamheden in waarna de beoordeling direct plaatsvindt. Binnen de regeling voor 2023 is subsidie beschikbaar voor:

-Het isoleren van: het dak of muren door isolerende voorzetwanden;
-de woning met HR++ (voor woningen t/m bouwjaar ’45) of triple glas;
-bodem en vloer.
Balansventilatie met warmteterugwinning. Duurzaam verwarmen en koelen met:

-(hybride) warmtepompsysteem;
-zonneboilersysteem;
-douchewarmteterugwinning;
-lage temperatuurvloerverwarming;
-warmtepompboiler;
-lage temperatuur verwarmingsconvectoren en -radiatoren.
Overige maatregelen, zoals subsidie voor koken op inductie, PVT­zonnepanelen (voor de opwek van warmte en stroom) en een huisaccu voor de opslag van zelfopgewekte elektriciteit.

240.000 euro beschikbaar. Voor 2023 is € 240.000 beschikbaar. Indien gelijktijdig met buren subsidie voor dakisolatie wordt aangevraagd, kan het subsidiebedrag verhoogd worden met 5%. Eigenaren die in een monument wonen, kunnen een aanvullende subsidie van de gemeente krijgen voor het verduurzamen van de woning. Deze aanvulling is wenselijk omdat het verduurzamen van een monument over het algemeen meer aandacht en geld vraagt.

Complete regeling 2023. De complete regeling en voorwaarden voor 2023 zijn vanaf 1 januari 2023 te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheid. Naast deze financiële ondersteuning organiseert de gemeente volgend jaar verschillende collectieve inkoopacties die aansluiten bij de verschillende subsidies.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.