Bijgewerkt: 24 februari 2024

Regels voor baas en hond in de recreatie en natuurgebieden Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Groengebied Amstelland
17-04-2013

Groengebied Amstelland is een geliefd gebied om honden uit te laten en ze lekker los te laten lopen. Hiervoor zijn in de recreatiegebieden een aantal locaties aangewezen. Om het verblijf van hondenbezitters en anderen plezierig te maken zijn er een aantal regels. Deze vindt u op de borden in de gebieden en in de algemene verordening die u kunt vinden op www.groengebied-amstelland.nl. U kunt op de website ook een plattegrond inzien, waar honden wel en niet, los en aangelijnd mogen lopen. Zo blijft de flora en fauna ongemoeid. Bovendien is het rustiger voor andere recreanten.

hond Amstelveen
(Foto Groengebied Amstelland - 2011)

Hond aan de lijn


Middelpolder gemeente Amstelveen

In de Middelpolder in Groengebied Amstelland zijn in 2005 door het bestuur twee locaties aangewezen, waar honden los mogen lopen. Op een van deze locaties, het grote weideperceel ten noorden van Sportcentrum Escapade hebben tot voor kort schapen gelopen. Er komen steeds meer klachten over loslopende honden in dit recreatiegebied.

In de afgelopen periode hebben de toezichthouders waarschuwingen uitgedeeld en de bebording gecontroleerd. Vanaf 15 mei 2013 gaan de toezichthouders verbaliserend optreden tegen de eigenaren van loslopende honden buiten de aangewezen gebieden. De aangewezen gebieden zijn herkenbaar aan de bebording.

Honden tijdelijk verboden op stranden

In de zomerperiode van 15 april tot 15 oktober mogen geen honden komen op de stranden/zwemlocaties en de daarbij behorende ligweiden van de Ouderkerkerplas, De Hoge Dijk en Gaasperplas. Voor mensen die met hond naar de watersportvereniging bij de Ouderkerkerplas willen is een uitzondering gemaakt. Op de toegangsweg daar naar toe en de parkeervakken zijn honden het gehele jaar aangelijnd toegestaan.

Hondenzwemplek

Hondenbezitters die hun honden een natte vacht willen laten halen, kunnen gebruik maken van de nieuwe hondenzwemplek in recreatiegebied Ouderkerkerplas of De Hoge Dijk.

Recreatieschap Groengebied-Amstelland

Vlakbij Amsterdam en Amstelveen ligt een oase van rust en natuur. De gebieden zijn aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers, ruiters, maar ook voor zwemmers die in een natuurlijke omgeving willen verblijven.

Kinderen kunnen veilig spelen op de strandjes en in het water. Er zijn vele watersportmogelijkheden, zoals duiken, surfen, kanoën, roeien en zeilen. De wandel- en fietstochten gaan door de prachtige polderlandschappen en in de zomer varen er drie pontjes. Kortom in de recreatiegebieden bent u een heerlijk dagje uit. Meer informatie vindt u op www.groengebied-amstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.