Bijgewerkt: 26 november 2022

Regen en onweersbuien: code geel

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI
08-08-2017

Een gebied met regen en onweersbuien bereikt ons land aan het eind van de ochtend op dinsdag 8 augustus 2017. Lokaal kan er vooral in het midden en noorden van het land veel regen (meer dan 30 mm) vallen - meldt het KNMI in een bericht vanochtend.

Kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Foto Amstelveen
(Bron Google Earth - 2017)

Screenshot van Google Earth op 8 augustus 2017 9:35 van 3446 km hoogte op het gebied van West-Europa


Het KNMI waarschuwt als het weer een risico is, om bij te dragen aan een veilig en bereikbaar Nederland. Door tijdig te waarschuwen kunnen mensen zich voorbereiden op gevaarlijk weer, waardoor de kans op schade en letsel beperkt wordt. De impact van gevaarlijk weer is het uitgangspunt voor de waarschuwingen van het KNMI. Welke gevolgen heeft het weer op de weg, op het water en in de straat. Met algemene adviezen bij de waarschuwingen wil het KNMI de impact van gevaarlijk weer beperken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.