Bijgewerkt: 24 februari 2024

Regionale Jeugdbrandweerwedstrijden in Amstelveen

Nieuws -> Brandweer

Bron: Jeugdbrandweer Amstelveen
17-03-2013

Afgelopen zaterdag 16 maart 2013 vonden in Amstelveen de regionale Jeugdbrandweerwedstrijden plaats. Op deze wedstrijden kwamen 10 ploegen uit Kennemerland, Hollands-Midden en Amstelveen in actie met als doel om een geënsceneerde brand het beste te bestrijden.

Voor de aspiranten (16 t/m 18 jaar) werd er een brand gemeld op het schooltuinencomplex aan de Jeanne d'Arclaan. Tijdens dakwerkzaamheden was er brand ontstaan en die was via het dak het gebouw in gegaan. Nadat de ploeg de eigenaar van het pand goed had uitgevraagd konden ze de uitbreiding in het gebouw blussen en tegelijkertijd de brand op het dak bestrijden met een koolzuurblusser.

Tijdens de prijsuitreiking aan het einde van de middag bleek, dat de ploeg uit Badhoevedorp de brand als beste heeft bestreden, de Amstelveense ploeg eindigde als vierde (van de zeven deelnemende ploegen).

Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2013)

Burgemeester Jan van Zanen neemt een kijkje bij een van de juniorenwedstrijden

Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2013)

Timo (juniorenbevelvoerder van Amstelveen) is verguld met zijn eerste plek


Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2013)

Vlnr.: Ricardo Wever (plaatsvervangend commendant Brandweer Amsterdam-Amstelland), Bertus de Vos (Jeugdbrandweer Nederland) en Fred Kuiper (Jeugdbrandweer Amstelveen) praten even bij


Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2013)

Een aspirantenploeg is klaar en evalueert de wedstrijd


Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2013)

Vliegende start voor een aspirantenteam, de bevelvoerder rent voorop, daarachter de aanvalsploeg


Voor de junioren (12 t/m 16) was er ook een brand in het schooltuinencomplex, maar die bevond zich alleen op de begane grond. Er was brand ontstaan in een rommelhok en die was doorgeslagen naar een naastgelegen gebouwtje. De ploeg had dus te maken met brand in twee verschillende gebouwen, dat de inzet iets lastiger maakte. De drie deelnemende ploegen wisten de brand allemaal te blussen maar de Amstelveense ploeg heeft dit het beste gedaan en eindigde op de eerste plaats.

Deze onderlinge wedstrijden gelden als opmaat voor de landelijke kwalificatierondes. Met de leerpunten van deze wedstrijden kunnen de ploegen zich gaan voorbereiden op de landelijke wedstrijden. Voor de ploegen uit Amstelveen vinden deze wedstrijden plaats op 11 mei 2013 in Tiel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.