Bijgewerkt: 31 maart 2023

Regionale Wsw-raad geïnstalleerd

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Aalsmeer
18-03-2009

De nieuwe regionale Wsw-raad voor de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn is geïnstalleerd meldt de Gemeente Aalsmeer in haar nieuwsbericht.

Hierin nemen de dames Joyce Dekker en Ineke van der Elst en de heren Frans de Bok, Pieter Smit, Gert Jan Ros, Richard Copier, Ton Halenbeek en Wim Maat plaats. Zij vertegenwoordigen allen die in de sociale werkvoorziening in de regio werken of op de wachtlijst staan.

wsw Amstelveen
(AM groep - 2009)

De nieuwe leden van de Wsw-raad met wethouder Tom Horn (Haarlemmermeer), Jan-Willem Groot (Amstelveen) en Monique Oudshoorn (Uithoorn). Niet op de foto de heren C.J. Blanken (Ouder-Amstel) en J. Overbeek (Aalsmeer).


De acht leden hebben een training gevolgd om zich voor te bereiden op hun werk als lid van de Wsw-raad. Zij krijgen al direct de taak om te adviseren over de tweede fase van de modernisering van de Wet Sociale Werkvoorziening.

De Haarlemmermeerse wethouder van sociale zaken, Tom Horn, was als voorzitter van het bestuur van AM Groep bij de installatie aanwezig. Tom Horn: "Ik sta volledig achter het installeren van de Wsw-raad. Als wethouder wil ik mensen laten meedoen aan de samenleving. Werken is een heel belangrijke manier om mee te doen. Het gaat er ook om deze groep mensen aan het werk te houden of aan werk te helpen.''

Hij vervolgt: ,,Meedenken over de manier waarop de vijf gemeenten hun sociale werkvoorziening inrichten, zoals de WSW raad gaat doen, is prima en nodig. Als vertegenwoordigers van alle gemeenten in deze regio, geeft de raad advies over wat voor Wsw-ers van belang is. Daardoor kan het beter worden georganiseerd, zodat meer mensen met meer plezier naar het werk gaan. En de gemeenten weten hoe ze goed met Wsw-ers rekening kunnen houden."

Bij de nieuwe Wet sociale werkvoorziening is verplicht gesteld dat gemeenten mensen die in de Wsw werken of gaan werken laten participeren. Al eerder was een participatieverordening vastgesteld.

Wsw?

De Wet sociale werkvoorziening (Wsw) is de Nederlandse wet die regelt dat arbeidsgehandicapten die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend in staat zijn onder aangepaste omstandigheden arbeid te verrichten, kunnen werken op een zo regulier mogelijke en op hun individuele mogelijkheden aangepaste arbeidsplek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.