Bijgewerkt: 17 april 2024

Regionale project 'Amsterdam Bezoeken - Holland Zien 2.0'

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
14-03-2013

De gemeente Amstelveen doet ook de komende vier jaar mee aan het regionale project 'Amsterdam Bezoeken - Holland Zien 2.0'. Dit project, waarin Amstelveen participeert samen met 11 andere gemeenten, Stadsregio Amsterdam, twee provincies en de Rijksoverheid, heeft als doel meer toeristen en recreanten naar de Metropool Amsterdam en dus ook Amstelveen te halen.

De afgelopen vier jaar is het project zo succesvol geweest dat de gemeente Amstelveen genoeg reden ziet voor de komende periode van vier jaar € 24.000 beschikbaar te stellen. “Elke euro die wordt geïnvesteerd in promotie levert de Metropool meer dan 40 euro op”, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. In 2008 bracht 18% van de internationale bezoekers aan Amsterdam ook een bezoek aan de regio. Eind 2011 was dat al gestegen tot 23%. Een stijging van 27%. De economische bijdrage van de internationale bezoekers steeg in dezelfde periode van EUR miljoen naar EUR 1180 miljoen.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan-Willem Groot, (CDA) wethouder Economische Zaken tijdens de raadsvergadering op 13 maart 2013


Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA): “Amsterdam werkt natuurlijk als een magneet op toeristen. Met de campagne stimuleren we deze toeristen ook eens een bezoek te brengen aan de omliggende gemeenten. De afgelopen vier jaar hebben dus aangetoond dat de gemeenten om Amsterdam heen inderdaad profiteren van de promotieactiviteiten.”

Om de toeristen duidelijk te maken wat hij/zij kan verwachten van de locaties buiten Amsterdam is er voor elk gebied een onderscheidend verhaal en identiteit gekozen. Voor Amstelveen worden het Cobra Museum, het Museum Jan van der Togt en de omgeving van het gebied rond de Amstel gepromoot.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.