Bijgewerkt: 24 juni 2024

Reisdocumenten voor kinderen aanvragen voor 1 mei 2012

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
13-03-2012

Kinderen hebben deze zomervakantie een eigen reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig om naar het buitenland te kunnen reizen. De bijschrijving van kinderen in het paspoort van de ouders is vanaf 26 juni 2012 niet meer geldig. De ouders die het aangaat, worden opgeroepen om vóór 1 mei 2012 de reisdocumenten voor hun kinderen aan te vragen.

paspoort Amstelveen
(Bron EU - 2007)

De omslag van het Europees kinderpaspoort


Alle ouders die het aangaat ontvangen een dezer dagen een brief van minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarin schrijft ze, dat het vanwege de drukte bij het aanvragen van reisdocumenten heel belangrijk is om zo snel mogelijk,maar in ieder geval voor 1 mei 2012 naar het stadhuis te gaan om een reisdocument voor de bijgeschreven kinderen aan te vragen

Sinds november 2011 is de voorlichting over het einde van de kinderbijschrijvingen geïntensiveerd. Ook de komende weken zullen de gemeenten en het ministerie van BZK door middel van onder andere een radiospot, brieven en advertenties alle betrokkenen zo goed mogelijk informeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.